Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Bolečine v prsih

Bolečine v prsih

Pozdravljeni.

Imam težavo s katero se soočam že več let in me vedno bolj muči. Stara sem 42 let.

V prsih imam bolečino, ki je prisotna bolj ali manj vsak dan, cel dan, ne glede na delo, počitek.

Ponoči spim, takrat ne čutim bolečine. Ko se vstanem pa takoj spet tiščanje v prsih.

Lani sem opravila uz srca (2×), vse bp, nešteto ekgjev, vsi bp, obremenitveni test, ki je bil ok, predčasno so ga prekinili zaradi zadihanosi. Sem res v slabi kondiciji, pretežka. Telovadim skoraj da ne, ker me ta prsna bolečine vedno bolj omejuje in skrbi, da me bo ob dodatnem naporu še kap.

Bolečina se širi v levo roko, trga, mravljinci. Občasno me boli in mravljinci tudi leva noga.

Hodim od zdravnika do zdravnika… rezultata pa nobenega.

Bolečina v prsih je vsako leto večja kar me je dodobra izmucila tako fizično kot počasi že psihično. In ja… tudi helex sem jemala … za vsak slučaj, če je kaj s psiho… nobene razlike. Tudi protibolečinske tablete čisto nič ne pomagajo.

Ne vem več res kaj naj… me bo kap…

Sumim tudi angino pektiris pa naj bi se na uz srca in na obremenitvenem pokazalo… ne vem…

Pritisk imam povečan… 150/100.

Jem mikardis 40g, 2 na dan… razlike skoraj da ni kot prej, ko jih nisem jemala (dobro leto jih jemljem redno).

 

Kaj lahko še naredim, kam naj grem?

Ali naj še naprej trpim in upam, da me ne bo kap…

 

Hvala in zdravo 2023 želim!

Spoštovana

Opisana bolečina(e) ne kažejo na srce kot vir bolečin. Tudi dosedanji rezultati oreiskav potrjujejo takšno mnenje, torej vse kaže da ne gre za angino pektoris t.j. bolečino, ki se pojavi zaradi slabše prekrvavitve srčne mišice. Vsekakor je pametno shujšati in imeti urejen krvni tlak. Če Micardis ne pomaga, obstaja ceč vrst drugih učinkovitih zdravil za povišan krvni tlak. Preverite tudi maščobe v krvi (holesterol, trigleciridi). Vzrokov za bolečine v prsih je veliko (mišice, kosti, hrbtenica itd..). Vsekakor je treba poiskati vzrok za bolečino. Mogoče opraviti kakšno MR (magnetna resonanca) ali CT slikanje. Skratka, obrnite se na svojega zdravnika, ki naj vas napoti na dodatne preiskave. V nekaterih primerih pomaga obisk kakšne od protibolečinskih ambulant, kjer lahko pomagajo/svetujejo kako omiliti bolečine če so te res hude.

LP

Imam čudno vprašanje, pa vendar. Ste religiozni?

Uredništvo priporoča

Odgovor na objavo uporabnika
Vprasanje689, 23.01.2023. ob 21:45

Imam čudno vprašanje, pa vendar. Ste religiozni?

Vprašanje ni čudno, ne sodi pa na ta forum. 🙂

LP

Glede na to, da ne znate in ne morete pomagati, in da je smisel tega foruma ravno to, ja sodi na ta forum.

 

Odgovor na objavo uporabnika
Vprasanje689, 24.01.2023. ob 22:48

Glede na to, da ne znate in ne morete pomagati, in da je smisel tega foruma ravno to, ja sodi na ta forum.

 

Nekaterim žal, niti Bog ne more pomagati, kaj šele navadni zdravniki.

Srečno!

Med ne more in ne želi je velika razlika.

; )

Ne, bog ne daj… samo še to mi manjka. :))))

Pozdravljeni,

sem stara 25let in sem po porodu 21dni (po carskem rezu). Zadnje 3dni sem ugotovila da imam bizji pulz tudi do 46′ v leze. Imam rahlo vrtoglavico ne konstantno ampk mi pride. Imam tudi hashimoto (brez th). Zanima me ali je to lahko posledica bolezni scitnice ali je lahko kaj narobe s srcem ?

Kot mlada sem se redno ukvarjala s sportom sedaj pa ze 5let zelo malo.

Spoštovana

Verjamem, da so težave že izzvenele.? Nič nenavadnega ni, da se po določenih kirurških posegih zmanjša število srčnih utripov. Prav tako lahko bolezni ščitnice vplivajo na srčno frekvenco. Nikakor pa ne kaže, da bi bilo z vašim srcem karkoli narobe.

LP

Pozdravljeni,

tezave so se vedno prisotne, morda ne vsak dan. Tsh izvidi so pokazali normalno delovanje scitnice. Skozi noc oz spanjem mi je ura zaznala nizek srcni utrip od 38-42′. Glede na to da bom do zdravnika sele drug teden prisla, razmisljam da bi sla samoplacnisko na kardioloski pregled. Sem pa imela v mladosti respiratorno aritmijo je mozno da to se vedno traja oz. da sem ponovno to dobila po porodu?

 

Spoštovana

Respiracijska sinusna aritmija ni škodljiva. Pojavi se, kadar je srčni utrip osebe povezana njegovim dihalnim ciklom. Z drugimi besedami, ko človek vdihne se njihov srčni utrip poveča, in ko izdihne, se hitrost spet zmanjša.

Merjenje utripov s “pametno” uro je zelo nezanesljivo. Počakajte na obisk zdravnika. 24 urno snemanje srca (EKG, utripi) t.j. Holter, pri vsakodnevnih aktivnostih, bo pokazal točno zakaj se gre in ali so utripi res tako močno zmanjšani. Sicer je normalno, da se srčna frekvenca med spanjem zelo zmanjša.

Lp

New Report

Close