Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bolečine v predelu srca in utrujenost

Bolečine v predelu srca in utrujenost

Pozdravljeni,

pred približno tremi tedni so se mi pojavile močne zbadajoče bolečine v predelu srca skupaj z oteženim dihanjem, kašljanjem, konstantno povišanim srčnim utripom, mravljinci po rokah in nogah (mrzle okončine) in utrujenostjo že ob najmanjšem fizičnem naporu. V naslednjih dneh se je bolečina prelevila v konstanten “pritisk na srce”, povišano temperaturo sem imel en dan in sicer 37.5C, izkašljal nisem nič. Tretji dan se je pojavila tudi bolečina v levi roki, zbadanje naključno po celem telesu, po občutku nabrekle žile v levem delu vratu, skoraj sem izgubil zavest. Na urgenci in 2x na INP-ju v UKC MB niso ugotovili nič posebnega, rentgen in test pljuč sta bila ok, EKG srca tudi, kri prav tako, razen zelo povišane S-Lipaze=4.3. Pritisk sem ob res slabem počutju imel obakrat 140/90, sicer 120/60. Izključili so pljučne embolizme in AKS in zaključili, da gre najverjetneje za plevritično bolečino ob virusni okužbi in mi predpisali Brufen 400mg.

Predtem sem jemal Aspirin protect, ki mi je v vmesnem obdobju precej pomagal, “pritisk na srce” se je zmanjšal splošno počutje pa izboljšalo, vendar imam še vedno občasne bolečine v predelu srca, ponavadni ob spremstvu močne bolečine v levi roki ki traja po 15 minut. Večinoma se pojavijo proti večeru. Brufen sem prenehal jemati zaradi hudih stranskih učinkov. Naj povem še, da sem bil pred okoli 3 meseci operiran zaradi razlitega slepiča in kašljam po malem že od takrat, čeprav ne izkašljam ničesar. Od takrat naprej imam konstanten občutek “vročine” v predelu ledvic in hrbta, čeprav povišane temperature razen 2x nisem imel. Sicer sem star 27 let, fizično v formi in do sedaj nisem bil nikoli resno bolan.

Prosil bi Vas za vaše mnenje in nasvet.

Lp, Danijel

Ste starejši gospod ali mlad fant?
Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Star sem 27 let in fizično v formi. Razen operacije slepiča do sedaj resnih zdravstvenih težav nisem imel.

Pozdravljeni, meni se zdi vaša diagnoza, da gre za plevritično bolečino, smiselna. Ne zdi se mi nemogoče, da preostanek težav povzroča še anksioznost.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za odgovor. Zanima me še nekaj v povezavi z mojim zdravstvenim stanjem in ker mi v eni izmed tem še niso odgovorili, bi vprašal kar tule če lahko.

Po operaciji pred 3 meseci sem jemal antibiotike 7 dni v bolnišnici in še 5 dni doma in storil vse kar je bilo v moji moči da bi bilo čimmanj krčev in bi napihnjenost čimprej izginila, vendar imam še po vsem tem času težave. Moti me predvsem občasna ostra bolečina v predelu operacije, napihnjenost, predvsem pa me skrbi težava, ki se mi pojavlja občasno in predvsem ko zaužijem večjo količino hrane. Občutek imam, kot da se med prebavo neankrat nekaj “sprosti” v črevesju (kot da bi se kaj razlilo, vsaj tak občutek imam) in naenkrat je celoten trebuh na otip precej mehkejši. Prav tako dobim nenaden občutek toplote v območju kjer sem bil operiran in tudi v okolici danke. Z odvajanjem blata sicer nimam težav že od odpusta domov.

Je možno, da gre le za krče oz. vetrove v črevesju ki se premikajo ali zna biti kaj drugega? So te težave običajne še po toliko časa?

To zadnje me dejansko najbolj spominja na prehajanje črevesne vsebine po črevesju, torej blata, vetrov, kot posledico normalnega gibanja črevesa-peristaltike.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,

včeraj proti večeru se mi je ponovno pojavila močna bolečina v predelu srca, ki se je razširila na notranji del leve roke, ter “pritisk” na srce. Pojavili so se tudi mravljinci po okončinah, stvar pa se je umirila po nekje pol ure. Danes pri vožnji s kolesom ob malo večjem naporu se je stvar ponovila in ti napadi bodisi v mirovanju bodisi pri fizični obremenitvi trajajo sedaj že približno mesec in pol. Prav tako se mi zdi da se mi občasno nabira voda v predelu trebuha.

Je pravi čas za obisk kardiologa oz. pregleda srca in ožilja z UZ?