Najdi forum

Bolečine v lopatici

Pozdravljeni!
Stara sem 19 let in imam že kakšne 2-3 mesece bolečine v levi lopatici. Hodila sem k osebnemu zdravniku vendar me noče dati na nobeno slikanje ker meni, da bo bolečina kar sama izzvenela, prav tako mi ni predpisal nobenih zdravil za lajšanje bolečin. Ko je bilo res hudo sem vzela Nalgesin vendar mi ni kaj dosti pomagal. Leva roka je normalno gibljiva le ko jo stegnem občutim napetost oziroma zategnjenost. Težave so se začele pojavljati, ko sem se soočala z napadi panike in tesnobe. Od takrat naprej me boli včasih tudi bode nekje pod levo lopatico kadar se začnem gibati, bolečine čutim prav tako v levi rami in roki. Včasih me boli vse okrog leve lopatice. Bolečine so tudi pod pazduho in v ramenskem delu vse do lobanje. V petek so bile bolečine tako hude, da sem morala obiskati dežurnega zdravnika kjer sem dobila infuzijo z zdravilom analgin, katerega mi je dežurna zdravnica predpisala tudi za domov. Ko sem dobila infuzijo me je lopatica in leva roka le malo bolela.
Povem še naj, da trenutno še študiram in zraven upravljam pisarniško delo, torej sedim okrog 10-11h na dan. Pred karanteno sem se veliko gibala – hodila sem na fitnes 3x tedensko, sedaj pa grem tu pa tam na kakšen sprehod. Velika sem 180cm, kar je za punco zelo veliko in ne vem ali je razlog v nepravilni drži ali je to kakšna resna težava? Delam vaje zaradi nepravilne drže, vendar mi te ne pomagajo.
Vedno ko sem pod večjim stresom me lopatica res zelo boli. Ali gre mogoče za stiskanje kakšnih živcev?
Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgovor!
Hvala!
Lp.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovani!
Verjetno gre res za mišično bolečino zaradi nepravilne drže in dolgega sedenja. V prvi fazi svetujem fizioterapijo (UZ, laser, magnet, IF, TENS), lokalne masaže, manualna terapija in vaje za oblopatično muskulaturo z elastiko. Če se stanje ne bo izboljšalo, svetujem pregled pri ortopedu, da se opravi RTG in MR slikanje prsne hrbtenice.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close