Najdi forum

bolečine v križu

Pozdravljeni!

Imela sem mr slikanje zaradi bolečin v križu. Izvid je naslednji. Izravnana fiziološka lordoza. Zmerna spondilartroza na ledveni hrbtenici.izliv v posamezne fasetne sklepe. Hemangiom korpusa l3.centralna protruzija izsušenega diska v visini L4-5. 

Bolečina se širi iz križa v nogo. Velikokrat imam omrtvičeni obe nogi. Občasno pa mi na nogah potegne prste enega pod drugega. Predvsem kazalec in sredinec pod palec. Imam tudi pogoste krče v nogah. ležati in sedeti ne morem, prav tako na miru stati ne. Zanima me, ali lahko telovadim z eliptičnim trenažerjem?počasi za začetek. Brala sem tudi da hoja pomaga.

Kaj svetujete?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

glede na to, da je glavni vir težav protruzija diska in nestabilnost tega segmenta hrbtenice, bi vam priporočila hojo s kratkimi koraki, čim manj sedenja, če pa že v praavilnem pokončnem vzravnanem položaju. Izogibajte se kakršnemukoli sklanjanju. Ko so akutne bolečine odsvetujem vse vaje razen keglovih vaj, za stabilnost ledvenega dela, saj si z napačnim gibom lahko hitro poslabšate situacijo. Takoj ko se bolečine umirijo pa seveda vaje za celo telo. Poskusite tudi ležati in spati na trebuhu, če le vam to ne povzroča bolečin in mravljinčenja v nogah.

Pomagala bi vam Manualna terapija https://fizioterapija.net/isias-kako-si-pomagati/ v kombinaciji s Triggerr point masažo iin Tehnikami fascij https://fizioterapija.net/trigger-point-triger-tocka-misicni-vozel/.

Prijazen pozdrav

Objava čaka odobritev
nova
Uredništvo priporoča

Glede na to, daa si ga boste nalepili na hrbet si s kineziološkim trakom ne morete narediti škode, saj boste v vsakem primeru stimulirali pravilen pokončni položaj hrbtenice…nalepite si ga na vsako stran ob hrbtenici med tem ko ste v pokončnem sedečem položaju, se pravi pri raahlo povečani lordozi. Na ta način vas boo trak opominjal vsakič, ko boste naredili upognjen “slab” položaj hrbtenice.

Prijazen pozdrav

Barbara

 

New Report

Close