Najdi forum

BOLEČINE V KOLENIH

Pozdravljeni,

hčerka je bila na MR obeh kolen zaradi močnih bolečin, ki so se pojavile pred približno dvema mesecema. Sicer aktivno trenira karate. Iz izvida je razvidno:

MRI desnega kolena:

Opravljen je standardni protokol.

Krizni vezi desnega kolena sta videti ohranjeni prav tako kolateralne vezi kot tudi ligament patele.

Patelofemoralno je videti hondromalacijo patelarnega hrustanca druge stopnje najizraziteje v srednjem notranjem delu, videti je tudi edem mascobnega tkiva proksimalno patelofemoralno, v podrodju trohlee hondralnih lezij ni videti. Meniskusa desnega kolena sta primerna. Kolabirana Bakerjeva cista.

Mnenje: Plitva trohlea z hondromalacijo patelarnega hrustanca desno druge stopnje v centralnem notranjem delu z manjsim suprapatelarnim izlivom z edemom mascobnega kiva proksimalno od trohlee lateralno.

 

MRI levega kolena:

Opravlien je standardni protokol.

Krizni vezi levega kolena sta ohranjeni. Prekinitve kolateralnih vezi ni videti. Ligament patele je ohranjen, videti je zacetno hondromalacijo patelarnega hrustanca levo tudi ve¿ v srednjem notranjem delu tudi z edemom mascobne ga tkiva patelofemoralno nad trohleo lateralno. Meniskusa levega kolena sta primerna, videti je povsem kolabirano Bakerjevo cisto v medialni kolenski kotanji.

Mnenje: Hondromalacija patelarnega hrustanca levo druge stopnje.

Že v naprej najlepša hvala za odgovor in pojasnilo, kako naprej ter, ali lahko s treningi nadaljuje, ko se stanje izboljša. Lepo se imejte.

 

Pozdravljeni,

obojestransko navajajo okvare sklepnega hrustanca na centralnih notranjih delih pogačic, ki segajo do polovice debeline (desno nekoliko bolj kot levo), oteklino (draženje) nadpogačičnega maščevja v zunanjih delih, desno nekaj prekomerne tekočine v kolenu, levo pa majhno zakolensko cisto (oboje znak draženja v kolenu).

Najprej priporočam prejetje injekcij plazme bogate s trombociti s hialuronsko kislino v obe koleni (protivnetno, obnovitveno in zaščitno delovanje), nato še injekcij hialuronske kisline z dolgim delovanjem (zaščitno in protivnetno delovanje) ter optimalizirati delovanje stegenskih mišic (najprej izvedba meritev moči stegenskih mišic, nato pa usmerjena vadba).

 S treningi bo, po izvedbi priporočenega zdravljenja, zelo verjetno lahko nadaljevala.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close