Najdi forum

Bolečine v jajčnikih

Pozdravljeni,

stara sem 22.let in zadnje čase se soočam z ginekološkimi težavami. Pred kratkim sem imela bakterijsko vaginozo, ki sem jo (verjetno) pozdravila z antibiotiki (efloran) ter probiotiki. Mislila sem da so bolečine v jajčnikih povezane s tem, vendar me še ti vedno bolijo, včasih na levi strani, včasih na desni. Trenutno sem 8 dni pred menstruacijo in bolečine postanejo močnejše. Prav tako že dva mesca beležim glavobole (ali v času menstruacije/ovulacije ali pa pred menstruacijo). Ti ne popustijo ob jemanju protibolečinskih tablet trajajo dobrih 5 dni. Bila sem pri osebni zdravnici, krvni izvidi so bili ok. Zadnja dva meseca sem prav tako opazila spremembe pri mojem razpoloženju oz utrujenosti, včasih pa me tudi “špika” v mišicah (predvsem kolena, komolci). Zadnje čase opažam tudi močnejšo menstruacijo, kot sem jo imela vsa prejšnja leta, tudi menstrualni krči se mi pojavljajo dober teden pred menstruacijo (pred tem nikoli nisem imela resnih problemov z menstrualnimi krči). Spolni odnosi so zadnje čase večinoma boleči. Na internetu sem zasledila možnost endometrioze, vendar nevem saj kontracepcijske tabletke jemljem že od 17.leta, ko mi jih je ginekologinja predlagala tudi zaradi nerednih menstruacij pred tem. Meseca decembra sem bila tudi na ultrazvoku kjer ginekologinja ni odkrila nobene ciste. Mogoče še koristni podatek, da je babi imela izrastke (nevem točno kaj) pri poznih letih in so ji odstranili maternico. Upam da sem vam moj problem opisala čimbolj podrobno in upam da boste mi mogoče lahko kaj svetovali.

Hvala za odgovor in lep dan še naprej!

Spoštovani,

ob redni uporabi KT je vnetje jajčnikov skrajno malo verjetno, ker so rodila tako rekoč zaprta in nič iz spodnjih delov ne more priti v zgornje. Bolečine pri SO so lahko med drugim tudi znak pojavljanja endometrioze, ampak ta se nikakor ne kaže vedno s cistami in drugimi večjimi, z UZ jasno vidnimi spremembami. Za ugotovitev endometrioze torej ni dovolj dober vsak ginekolog, ki sicer zna z UZ preveriti normalnost ustroja in delovanja rodil. Če bi se težave še kar stopnjevale v naslednje pol leta, se pogovorite s svojo ginekologinjo in vas bo morda poslala naprej na sekundarno oz. terciarno raven k subspecialistu. Težav podobne vašim se žal ne da razreševati na daljavo.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close