Najdi forum

Bolečine v hrbtu in nogi

Pozdravljeni,

Že v začetku decembra sem pri polaganju talnih oblog začutil močno bolečino desno od križa. Zadeva ni minila, tako da sem po tednu dni odšel do zdravnice, ki pa mi je dvakrat do novega leta predpisala zgolj protibolečinske tablete (Naglesin in kasneje Brufen). Ker tudi po novem letu ni bilo nič bolje, me je poslala na RTG lobosakralne hrbtenice, kjer niso ugotovili poškodb.

Bolečino čutim kadar sedim, ali stojim na mestu oz se gibam na zelo majhnem področju. Će se uležem je čez 5 minutže bolje. Bolečina se mi je razširila tudi v desno nogo. Boleče je v predelu zgornjega stegna (desni ritnici) in nižje, predvsem v predelu piščali, kjer jo čutim na različnih mestih kot močno konstantno, včasih pa tudi kot kljuvajočo bolečino.

Prosim za nasvet kam naj se še obrnem, da dobim čim hitrejšo rešitev. Delati ne morem, ker je moje delo v veliki večini sedeče, kar pomeni, da sem že dlje časa odsoten z dela.

Hvala in LP

Jernej

Pozdravljeni,

težave, ki jih navajate, so običajno posledica draženja ene izmed živčni korenin v predelu ledveno-kržnične hrbtenice. Rentgensko slikanje tega ne more prikazati.

Glede na bolniško odsotnost priporočam, da čim prej opravite slikanje lumbo-sakralne (ledveno-križnične) hrbtenice z magnetno resonanco, nato pa, da pridete na pregled s posnetki ter izvidom.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close