Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Bolečine v hrbtenici v prvem trimesečju

Bolečine v hrbtenici v prvem trimesečju

ozdravljeni, sem v 8 tednu nosečnosti in že 2 dni čutim bolečine v hrbtenici, nad ledvenim predelom, bolj na sredini hrbtenice, bolečina malo seva tudi spredaj v zgornji del trebuha, takoj pod rebri, bolečina ni majhna in je zelo moteča, ne odgovarja noben položaj. Je to normalen znak nosečnosti, vzela sem Lekadol ker bolečine nisem mogla več prenašati ampak ni pomagal, lahko vzamem še kaj drugega, zanima me tudi če je to normalno in lahko povezano z nosečnostjo, ali ni mogoče da je vezano na nosečnost in je vzrok nekje drugje? Ginekologa imam šele čez 2 tedna.
Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani,

opis bolečine zajema področje leve ledvice in tudi način, kako se bolečina širi oziroma seva naprej in navzdol to domnevo le podpira. Predlagam pregled urina in po potrebi lahko tudi UZ ledvic. Lahko, da gre za vnetje (čeprav ob tem pričakujemo tudi mrzlico in temperturo), lahko pa za kaj drugega v predelu leve ledvice (kamni?, ???). Seveda so možne tudi bolj banalne reči kot so težave s hrbtenico (slaba drža, hernija, ???)

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close