Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolecine v hrbtenici

bolecine v hrbtenici

Spostovani!

Stara sem 49 let, mislim da sem v meni, pa sem intenzivno zacela s telovadbo in sicer predvsem raztezanje misic. Pred 14 dnevi / kmalu potem ko sem zacela z vajami me je v spodnjem delu hrbtenice mocno zgrabilo, zacelo boleti in potem se je bolecina kot krc razsirila po levi ritnici in me ves cas boli. S telovadbo ne odneham, vadim kljub temu da boli, saj mislim da moje misece niso bile dovolj prozne in da bodo bolecine prenehale. Bolecino cutim naprimer tudi v primeru, da hocem samo izpustiti vetrove, pa me v hrbtenici zaboli, ampak samo v spodnjem delu. Ali pa je to mogoce kaj povezano s crevesjem.

Razbolelo mesto pregrevam, si masiram pa je isto.

Prosim za nasvet.

Hvala za odgovor

Anica

Spoštovani!

Prav lahko ste z vajami nekoliko preveč na hitro obremenili številne sklepe v hrbtenici in povzročili »bolečine v križu«. Manj verjetno, pa čeprav možno, pa gre za zdrs medvretenčne ploščice in pritiska na živce oziroma živčne korenine. Zmerno razgibavajte naprej, bolečine umirite s hlajenjem ali zdravilom proti bolečinam. Če se po treh tednih ne umiri, pojdite k zdravniku. Take težave so pogoste in veliko krat trajajo tudi več tednov ali mesecev.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Prosim, da mi je pojasnite ali lahko v spodnjem delu hrbtenice pride do bolečin in sicer zaradi povešene ledvice. Zdravnik mi je namreč ugotovil, da imam zaradi hitrega hujšanja povešeno desno ledvico. Potem nekaj časa pijem čaj za ledvice in bolečine ponehajo.

Ali se bo to popravilo samo od sebe.

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Da, to je možno, da vas boli zaradi povešene ledvice zaradi hitrega hujšanja. Pri izgubi več kilogramov v kratkem času izgine precej maščevja v trebušni votlini, ki daje oporo ledvici in ta se spusti niže ter pri tem »nateguje« tkiva, na katera je pripeta in posredno čutite občutek bolečine. Sčasoma se povešana ledvica navadi – oziroma strukture okoli nje se toliko raztegnejo, da to ni več stalen, temveč občasen problem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close