Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v glavi

Bolečine v glavi

Oče je star 82 let in je lani na letovanju ob morju (mogoče zaradi vročine) doživel lažjo možgansko kap. Sam tega ni opazil, le glava ga je po tem dogodku začela močno boleti. Po pregledu na CT mu je nevrologinja povedala da je doživel možgansko kap, zaradi poapnenja žil. Od takrat pa vse do smrti mora jemati zdravilo Plavix (upam, da je pravo ime). Vsako leto bo moral na redne kontrole, ob močnejših bolečinah tudi prej.
In prav nekaj dni nazaj so se te neznosne bolečine ponovno pojavile. Pojavijo se predvsem zvečer pred spanjem in so tako močne, kot bi s kladivom udarjali, seveda po ritmu bitja srca. Na pregled je naročen 20.6.2002.
Oče pokadi 3-4 cigarete na dan, redko popije kakšen kozarec vina, se giblje in se mi zdi drugače kar vredu. Pred pol leta pa je bil že drugič operiran na sinuse.

Zanima me mnenje in nasvet še kakšnega strokovnjaka na področju medicine glede očetovega problema. Hvala.

Spoštovani!

Bolečine v glavi praviloma niso znak kapi, lahko pa ob poapnenju žil. Ker so mu opravili kar nekaj presikav, je verjetno tumor že izključen, zato bi bilo potrebno predvsem pomisliti na možnost glavobola zaradi bolečin tkiv zunaj glave (prepih, bolečina vratu…) ali pa oblike t.i. tenzijskega glavobola. Pomagalo bo katero od številnih zdravil proti bolečinam. Podrobnejšo diagnostiko pa bo morda opravil nevrolog ob naročeni kontroli.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close