bolečine v dojki

Dober dan, prosim vas za nasvet.

Že nekaj mesecev se mi občasno pojavlja bolečina v levi dojki, ki je zbadajoča, večinoma na eni strani ( levo pri pazduhi), včasih se razširi še malo nižje. Včasih, a redko se bolečina čuti tudi v desni dojki. Stara sm 28 let, imam dva otroka, oba dojila eno leto, po drugem otroku , sta se po prenehanju dojenja (pol leta po prenehanju) dojki tudi zmanjšali (za eno košarico). Vem daje ta upadlost pač posledica dojenja oz sprememb po dojenju, ampak vseeno me skrbi zaradi bolečine, ki se pojavlja vedno pogosteje. Bila sme tudi pri ginekologu na pregledu, vendar mi ni pregledal dojk, ker sem bila na koncu ciklusa . ker iamm zelo neredne menstruacije s etudi težko naročim, da bi ujela pravi trenutek za pregled, torej 5-8 dan ( če to drži). Malo me je strah zaradi raka dojke. Sama si dojke sicer pregledujem , ampak se ne morem zanest na moje občutenje zatrdlin, ker imam sedaj res zelo majhne dojke in ko s epregledujem čutim zraven že rebra. Kaj bi to lahko bilo? nevarnost raka? Res me je strah. Zadnjič sem rodila pred 3 leti.
Na tem zadnjem pregledu mi je zdravnik tudi predpisal KT Diane ( zaščita in zaradi težav s kožo).

Naj grem še na pregled k zdravniku, mogoče na breastscan?

Hvala za pomoč

Spoštovani,

sicer po pošti ne morem ugotavljati česarkoli ali trditi, da nekaj na dojki ne oziroma ni, vendar lahko zapišem, da rak v prvih štadijih bolezni, ko se ga še ne vidi že “iz avijona”, praviloma ne boli, zato lahko vsaj kar zadeva verjetnost, menim, da težave niso rakavega izvora. Seveda pa priporočam ustrezen pregled pri strokovnjaku in breastscan s pripadajočim kliničnim pregledom bi bil povsem na mestu.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close