Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v dimljah

bolečine v dimljah

Pred enim letom sem imel vnetje obmodka. Boličina v modih je nato popustila. Vendar se mi je ves čas pojavljale bolečine (nedefinirane, bolj pekoče v dimljah). Urolog me je poslal na UZ testisov – bp. Splošni zdravnik me je poslal na UZ dimelj, presredka – bp ni kile. Ker so se bolečine v dimljah še vedno pojavljale sem odšel k manualnemu terapevtu, kjer je posumil, da so problemi v ledvenem delu hrbtenice. Po parih obiskih, kjer me je zdravil z raztegovanjem in akupunkturo so težave v celoti izginile za nekaj časa. Nato pa so se blago ponovile. Po neki nekajdnevni fizični aktivnosti pa so se problemi vrnili. V zdravstvenih leksikonih sem prebral, da se lahko pojavljajo bolečine v dimljah in presredku pri vnetju prostate. Osebno nimam nobenih ostalih problemov značilnih za vnetje prostate. Uriniram normalno, brez bolečin… Ali bi bil lahko vzrok za težave prostata (osebni zdravnik meni, da je malo verjetno) oz. kakšni simptomi bi bili značilni za vnetje prostate in kako se zdravi v primeru vnetja.

Spoštovani!

Tokrat se bolj ogrevam za menenje manualnega zdravilca, da gre najbrž le za pritisk na živce v ledveni hrbtenici. Bolečina v takih primerih lahko izžareva tudi v presredek in dimlje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Z manualnim zdravilcem nadaljujeva z razgibavanjem in akupunkturo cca. 1x mesečno. Po obisku zdravilca ponavadi prvi teden ni bistvenih izboljšanj, nato pa se ponavadi naslednje dva tedna stanje izboljša, nato pa spet nekoliko poslabša. Ali naj nadaljujem s terapijo, oz. kaj bi se dalo v klasični medicini preveriti. UT testisov je bil BP, UZ dimelj BP, urolog je ocenil, da je vse BP, pred 1,5 leti sem imel nek splošen pregled notranjih organov (od prostete, ledvic…BP). S tem, da sem ugotovil, da bolečine izvirajo ob mehkem tkivu na levi strani oz. nekoliko nižje ob penisu. Ko sedim je nekoliko slabše, ko se gibljem ali tečem pa problemov skoraj ni čutiti. Bolečina ni močna je pa moteča.
Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Če s kakrćšno koli masažo uspevate zadovoljivo nadzoraovati svoje stanje, ga kar nadaljujte.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close