Spoštovani!
Pišem vam zaradi bolečin pod rebri, ki sem jih doživela prejšnji teden. Iznenada me je začelo boleti pod obema rebroma ter občasno v spodnjem delu trebuha. Bolečina je bila stalna, v valovih se je večala intenzivnost bolečine. Pred tem sem jedla sendvič, bolečina se je pojavila kakšni dve uri zatem. Zdravnica mi je dala injekcijo, ki naj bi umirila krče. Ob pritisku na trebuh nisem čutila nikakršne bolečine, le napetost. Krči so se umirili za nekaj časa, in se ponovno pojavili zvečer v blažji obliki. Od takrat čutim napetost v trebuhu. Po obrokih se stanje ne poslabša in niti ne izboljša. Občasno me zbode pod desnim ali levim rebrom, vendar ni hujšega. Občasno imam tudi pekoč občutek v želodcu. Naj omenim še da imam slabo držo hrbta – večino časa sm skrčena naprej, če ima to kakšen vpliv. Stara sem 22 let, hranim se precej neredno, trenutno imam stresno obdobje, povrhu vsega pa sem še anksiozna. Občasno imam tudi krče po črevesju ne glede na to kaj pojem. Zanima me, če je lahko vsemu temu vzrok samo stres ali obstaja možnost kakšnega organskega vzroka – če ja, kaj je najbolj verjeten vzrok?
Najlepša hvala za pomoč!
LP
Spostovani!
Imam tezavo in upam, mi boste lahko pomagali. Ze vec kot 3 mesece imam tezave, po obrokih (ne vseh) me zacne mocno boleti v zgornjem delu trebuha, ter me tako napne, da imam obcutek kot, da mi bo razneslo zelodec.. zdravnica mi je ze predlagala, da naj deset dni iz jedilnika odstranim mlecne izdelke in kruh vendar se stanje ni nic izboljsalo..
Spoštovani!
Napenjanje je lahko tudi znak okužbe s HP, tako da še to izključite. Brezmlečno dieto držite malo dlje časa, ne pozdravi se vse tako hitro. Če ne bo boljše, poskusite izločiti še katero od živil, ki lahko dela veliko plinov, kot so na primer enostavni sladkorji. Pomaga uživati čaje in SAB Simpleks tablete, ki se jih dobi v lekarni brez recepta.
LP, Marija Š. Gašperšič