Pozdravljeni,
Za sabo imam dolg ivf protokol (konec februarja), ki pa ni bil uspešen. Vse od punkcije dalje (punktiarli so mi 15 celic in me vso prešpikali), ki je bila zelo boleča se mi pojavljajo težave v trebuhu, v predelu jajčnikov, maternice križa in okoli popka levo in desno. Včeraj sem bila na gin pregledu, saj imam tokrat bolečine vse od M. dalje po celem trebuhu, večino časa na desni strani. Gin je najprej rekel, da visi neke proste prostore kot da bi bila kri, nato je poklical še drugega gin ki ni videl nič posebnega.
Tudi izvid mi je ndr. apisal.
Trebuh mehak, brez patoloških resistenc, brez specifične občutljivosti
St gyn maternica AVF, praktično neobčutljiva, adneksi prosti in neobčutljivi, porcija čvrsta
UZ vag. V maternici endometrij debel 7mm, homogen, folikel v L. jajčniku, D. bp, proste tekočine ni.
Mnenje: posebne patolgije ne najdem, svetujem še abdominalni UZ.
Ker imam nevrofibromatozo in sem pred leti že imela UZ trebuha, ki je pokazal,da so v trebušni votlini prisotni nevrofibromi, me zanima kaj mi svetujete. Lani sem imela tudi gastroskopijo, ki je pokazala več ranic na želodcu zaradi česar sem se zdravila (Dr. Borut Kocijančič), je lahko to vse povezano? Rada bi se nekam naročila na UZ trebuha pa ne vem kam bi se. Sedaj me skrbi, da ne bi bilo kaj resnega. Zaradi teh bolečin sem dala tudi kri in vodo, izvid je bil sicer v mejah normale so pa povišani trombociti. Referenčne vrednosti od 140-340, moj rezultat 351, je to že zaskrbljujoče ? Spomnim se, da sem decembra 2010 že imela enak rezultat trombocitov to je 351.
Prosim za vaš nasvet.
mp
Spoštovani!
Naj začnem na koncu. Število trombocitov je komaj povečano in to pogosto srečamo pri povsem zdravih ljudeh.
V Ljubljani imate veliko izvajalcev UZ preiskave trebuha, tako da morate samo izbrati. Osebno menim, da se te preiskave izvaja res kvalitetno.
LP, Marija Š. Gašperšič