Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine po telesu

Bolečine po telesu

Naj Vam na začetku te teme povem, da imam zelo veliko opravka v službi z računalnikom oz. delam po osem ur na dan z računalnikom. Začele so me boleti obe roki, od komolca do zapestja, nekako trga me in zelo boli. Sedaj pa so se te bolečine preselile še v noge. Čutim kot nekakšno elektriko, veliko bolečine. Kaj bi bilo lahko to? Ali je to lahko povezano tudi z mojim delom? Šla sem k svoji zdravnici in mi pregledala vodo ter kri, a je bilo oboje uredu, celo revma je izključena. Sedaj sem dobila še rahlo vročino, prbl. 37.3 st. Celzija ter dobivam injekcije pri osebnem zdravniku. Ne znam si razlagati teh mojih bolečin, zato se Vam najlepše zahvaljujem za rešitev oz. odgovor. Hvala. LP

Spoštovani!

Vzrok bi bil lahko v prisilnem položaju (sedenju 8 ur) pri delu. Potrebna bi bil fizioterapija. Ne poveste, zakaj prejemate tablete in zakaj vam je prgledala kri in vodo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Tudi jaz delam precej z računalnikom in sem tudi imel težave z rokami, predvsem z zapestjem. Na trenutke se je dogajalo, da je zapestje popolnoma “otrdelo” prstov pa sploh nisem mogel premikati.

Bistveno pa se je stanje izboljšalo, ko sem nabavil nižjo tipkovnico. Mogoče je razlika le 1cm v višini tipkovnice, se je pa stanje zelo zelo izboljšalo in bolečin praktično ni več.

Poizkusite dvigniti ali spustiti stol. Ce imate moznost zamenjajte mizo (visjo/nizjo) ali pa premaknite tipkovnico naprej, da vam bodo komolci sloneli na mizi. Tudi visina in kot monitorja sta pomembna. Eksperimentirajte malo.

New Report

Close