Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Bolečine po presaditvi krvotvornih matičnih celic

Bolečine po presaditvi krvotvornih matičnih celic

Pozdravljeni, oče je cca. 3 mesece po presaditvi krvotvornih matičnih celic, diagnoza limfom plaščnih celic. Stanje krvi se sicer počasi izboljšuje, težava pa je da okrevanje spremljajo močne bolečine v kosteh, predvsem v nogah. Tisti ki ste tako presaditev prestali kako je bilo pri vas, ste imeli bolečine ali ne, ker njegova zdravnica trdi da ga nebi smelo nič boleti. Hvala za vsak odgovor.

Po GNM v ozdravitveni fazi (PCL-A) so bolečine v “kosteh” sestavni del ozdravitve.
Pravzaprav gre za bolečino na PERIOSTU- na pokostnici, ki je oživčena. Na mestu kjer je kost nekrotizirala v aktvini fazi, se v ozdravitveni fazi sproži samozdravljenje kosti. Da bi se kost ojačala, je potreben “material”, ki se v tekoči fazi nahaja pod periostom v obliki kalusa. Pokostnica se napne in ker je oživčena se napnejo tudi živci in to lahko zelo boli. Šolska medicina to lahko opredeli tudi kot metastaze- rak na kosteh, kar pa seveda ni res. Ko se bo kost popravila, ojačala nazaj tudi bolečin ne bo več.
[email protected]

Bolečine v nogah so lahko tudi nevropatija, ki je rezultat zdravljenja z določenimi citostatiki. Lahko je bolečina tudi zaradi čisto drugih vsakdanjih reči. Vsekakor se posvetujete s hematologom, ki vam lahko zadevo bolje pojasni.

Vse dobro očetu. Lahko se oglasite in se oče vključi v pilotni rehabilitacijski program. Več o programu piše na spletni strani http://www.limfom-levkemija.org ali v pripeti objavi na tem forumu.

Pozdrav,

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close