Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Bolečine po porodu

Bolečine po porodu

Spoštovani.

23. 7. sem rodila z epiduralno.

Porod (prvi) je bil brez tezav, le na koncu je prišel dr. in zasil, če sem prav ujela, poceno žilo v nožnici. Rekli so, da bodo sivi odpadli oz. se raztopili, sami od sebe, pa mi je 2 dni nazaj ven prilezla dober dm dolga vrvica z vozlici.

Po porodu me  v nožnici ves čas boli, vse se občuti oteklo, uriniranje je pekoče. Včasih steče normalno, včasih moram narediti nekaj počepov, da se mehur izprazni. Voda mi ne uhaja.

Menda na (partnerjev) pogled ni videti posebnosti.

Na začetku je pomagala hladna voda, sedaj se mi zdi, da hlajenje poslabša bolečine in bolj koristi gretje.

Stanje je bilo najslabše po porodu, boljše 2-3 dni nazaj, sedaj pa se bolečina spet jača, tudi počitek ne naredi kakšnih obcutenih sprememb.

Na odpustnici imam napisano le poškodba vagine (071.4). Drugih pojasnil nisem dobila, prav tako me po porodu niso ginekološko nič pregledali.

Prosim za nasvet, čeprav se na daljavo zdi težak. Naj se malo počakam, saj gre verjetno za normalne poporodne težave, ali naj grem na pregled raje prej kot slej?

 

Hvala.

 

Spoštovani,

res bi rekel, da gre za enkrat za normalne poporodne spremembe in težave, ki pač potrebujejo svoj čas, da minejo. Vsaka  rana za popolno celjenje pri odraslem potrebuje cca. 6 tednov, vi se pa komaj slab teden dni po porodu. Če rana ne krvavi in če res zelo hudo ne boli, jo pustite samo pri miru, eventualno hladite ali grejte, kar vam pač bolj ustreza, pazite pri usedanju, da gibov ne izvajate prehitro ali nepremišljeno in bo zelo verjetno po 3 do 4 tednih že vse v redu.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close