Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Proktologija bolečine in krvav izcedek po ligaturi

bolečine in krvav izcedek po ligaturi

Po elastični ligaturi sprednjega dodatnega notranjega vozla se mi je pojavila močna bolečina, ki je naslednji dan minila. Vsako jutro po iztrebljanju se je na koncu izločilo nekaj krvi. Po štirih dneh pa so se bolečine ponovno pojavile in krvav izcedek bledo rdeče barve. To se zdaj ponavlja v dokaj veliki količini, tako, da je potrebno pogosto menjati vložek. Povem naj še, da sem za prve tri dni dobil antibiotik Efloran. Od posega je minilo pet dni.
Kaj mi svetujete. Ali naj jemljem svečke in mazilo Faktu.

Hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Po nastavitvi so lahko prisotne bolečine, običajno minejo v nekaj dneh, pogostejši pa je le neprijeten občutek kak dan. V prvem tednu, predvsem ko se podvezan del odlušči, se lahko pojavi krvavitev, ki zna vztrajati tudi nekaj dni. Antibiotik se predpiše za tri dni kot preventiva, ker gre za poseg v umazanem okolju.
Sicer je nekoliko manj običajno, da se vam izcedek pojavlja toliko časa.
Svetujem Detralex tablete po shemi za akutni hemoroidalni sindrom in protihemoroidne svečke, ki jih uporabljajte 10 dni, zvečer pred spanjem. V kolikor bodo težave vztrajale, svetujem da se naročite na kontrolo, v kolikor nanjo niste naročena.

Lp,

Pozdravljeni.
Hvala za odgovor. Ker sem imel dokaj močne bolečine sem danes vseeno odšel na kontrolo, kjer so ugotovili da je desno spodaj edematozna kožna guba, ob njej pa mehka tromboza. Na mestu odpadle? ligature je nekroza z nekaj vnetja, ki se širi navzven proti opisani trombozi in otečeni kožni gubi. Terapija je Detralex in Doloproct svečke.
Prosil bi vas za pojasnilo, ali bo mogoče trombozo odpraviti brez operativnega posega. Pred več kot dvajsetimi leti mi je dr. Velikonja namreč prerezal trombozo in potem so nastale komplikacije (močna krvavitev in potrebno je bili šivanje) in posledično daljše zdravljenje.

Že v naprej hvala za odgovor
Janez

Pozdravljen!
Tromboza in edem se lahko pozdravita tudi na konzervativen način, torej s tabletami in mazili/svečkami. Dodatno lahko poskusite še z hladnimi obkladki večkrat dnevno, po njih pa nanesite negovalno mazilo (lahko protihemoroidno ali kakšno drugo). Vsekakor pa skrbite za redno odvajanje mehkejšega blata.

Lp,

Pozdravljeni.
Še enkrat se obračam na vas. Včeraj sem dobil vročino, poklical sem v Iatros zdravnika, ki mi je delal podvezo in predpisal mi je Klimicin. Naročil me je na kontrolo v ponedeljek, saj je do takrat odsoten, dobil pa sem le tablete za štiri dni, to je do sobote. Ker je primer res nenavaden, saj mi ni povedal ali je jemanje tablet le štiri dni dovolj ali pa gre za spregled zdravnika, vas prosim za nekaj pojasnil.
Ali je jemanje štiri dni dovolj?
Očitno je prišlo do komplikacije po podvezi. Še vedno imam močan neprestani izcedek, ki močno zaudarja, po odvajanju pa tudi nekaj sveže krvi. Ali bo Klimicin pomagal in koliko časa običajno tak izcedek traja?
Tudi tromboza hemeroida je dokaj boleča, okolica pa pekoča. Koliko časa traja, da pride do izboljšanja?
Nenavadna je tudi močna bolečina, ki se pojavi ponoči in me prebuja iz spanja. Pride do stisnjenja zadnjika in do ostre bolečine, ki v nekaj minutah po spremembi položaja ležanja izzveni. Ali morda veste kaj bi to bilo?

Lep pozdrav
Janez

Pozdravljeni!
Zaradi vnetja in vročine vam je zdravnik dal antibiotik Klimicin. Po ligaturah se običajno daje za 3 dni, primeru vnetja se pa zdravnik odloča glede na sliko, če bi zdravljenje naj trajalo dlje, najverjetneje je zdravnik ocenil da bo potrebno toliko terapije, kot vam je predpisal.
Izcedek neprijetnega vonja je običajno povezan z vnetjem, prav tako krvavkast izcedek, ki je lahko tudi posledica tromboze. Naj vas ta kri sedaj ne skrbi, to se bo uredilo, ko se vnetje pomiri, takrat bi tudi drug izcedek moral izginiti. Lahko pa se izcedek seveda pojavlja dalj časa kot traja antibiotična terapija, kako dolgo bo prisoten, pa vam žal ne morem odgovoriti, celjenje je zelo individualno pogojeno. Praviloma bi se že v nekaj dneh moral nekoliko zmanjšati, tudi vročina bi morala upasti.
Tromboza hemoroida je običajno boleča, tukaj vam druga, kot redne analgetične terapije (vsaj 3x dnevno) ne morem svetovati. Okolica je najverjetneje pekoča tudi zaradi tega, ker je koža nadražena, zato je pomembno da ob protihemoroidnih mazilih uporabljate tudi kakšno negovalno (npr. kar hladilno mazilo), ki ob nanosu ne sme pečt.
Bolečina se vam sedaj verjetno pojavlja kot posledica vnetja in celotnega dogajanja, nanjo bi morali vplivati tudi analgetiki in bi se morala v naslednjih dneh zmanjševat ali redkeje pojavljati.
V kolikor so se vam težave z nočnimi krči pojavljale že pred tem pa lahko gre za stanje, ki se imenuje Proctalgia fugax. Značilni so nočni močni krči, ki trajajo različno dolgo. Vzrok je nepoznan, nekaterim težave omili hoja, topla kopel (ki jo sicer ob vnetju odsvetujem).

Pri vas sedaj poteka akutno in dramatično dogajanje, ki pa se ga da zelo uspešno pomiriti z že predpisano terapijo, bodite predvsem vztrajni in dosledni pri izvajanju prejetih navodil in ukrepov.

Lp,

New Report

Close