Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v tilniku

bolečina v tilniku

Spoštovani.

Na vašem forumu sem prebrala že veliko koristnih nasvetov, tokrat pa se tudi sama obračam na vas s težavo, ki me čedalje pogosteje muči. Zjutraj se namreč pogosto zbujam z bolečinami in trdim tilnikom v zgornjem levem delu. Glavo moram držati v desno, v kolikor jo poskušam zravnati, nastopi za kakšno minuto zelo močan krč, nato popusti. Bolečina je zelo, zelo močna. Prvič sem se zbudila s takšno bolečino, da sem pomoč poiskala na urgenci, kjer sem dobila dve injekciji proti bolečinam. Pri drugem napadu, ki je bil malo lažji, pa sem bolečino blažila s toploto.

Prosim,če mi lahko odgovorite,zakaj se mi to pojavlja in kam naj se obrnem. Stara sem 47 let. Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Ladi

Spoštovani!

Po vsej verjetnosti imate okvarjeno hrbtenico (kar ni nič nenavadnega), ki povzroča, da zaradi neustreznega ležišča ali vzglavnika in/ali prisilnea položaja glave med delom prihaja do pritiska na določene živce, ki oživčujejo ta del vratu ali pa sam položaj glave povzroči preutrujenost mišic tega dela vratu. Potrebno se bo nučiti vaj za razgibavanje vratu. Če ne bo šlo drugače vas vaj lahko naučijo na fizioterapiji, lahko vam pomagajo s protibolečinsko elektrostimukacijo, pri zdravniku pa lahko dobite zdravila za najhujše trenutke. Če bi se težave ponavljale ali sploh ne izboljšale, potem bi bilo verjetno smiselno slikati vratno hrbtenico in razmišljati o diagnozi od tu dalje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close