Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bolečina v stegnu

Bolečina v stegnu

Pozdravljeni!

 

Sin star 9 let, visok 143 cm in težek 32 kg, je začel v nedeljo šepati na desno nogico. Ko sem ga vprašala kaj mu je, se je odgovoru izmikal…da ni nič…no potem reče da se je udaril, ko sta se s starejšim bratcem igrala.

Nogico sem celo pretipala, pregledala, ampak…bolečega mesta, oz. modrice nisem našla.

Skrbi me, ker bolečina danes še vedno vztraja. Ko miruje pravi da ga ne boli nič…da boli samo ko hodi…koliko pove po resnici pa ne vem,  ker  ne pove vedno vsega po resnici…tako da to rastne bolečine, ker ga ponoči ne boli.

Je bil v soboto zelo fizično aktiven…je zelo deloven otrok in je pomagal pri kmečkih opravilih (ga je treba kar bremzati, ker pretirava)

Je pa normalno živahen, ješč, le ko se giba se vidi da so gibi premišljeni oz. ko hodi rahlo šepa.

Lepo prosim za nasvet…na kaj moram biti pozorna, a me mora skrbeti…k zdravniku ne letimo za vsako malenkost.

 

Hvala lepa in lep pozdrav!

 

Polona

ne glede na mehanizem nastanka bolečine (poškodba, ki ni bila odkrita takoj, kaj drugega), poskusimo kakšen dan opazovati, dati nekaj proti bolečinam (podatek, da je bolečina prenehala po uporabi analgetika, je pomemben podatek za zdravnika) in če se bolečina ne umiri, je potreben pregled.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close