Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Bolecina v sp.delu trebuha

Bolecina v sp.delu trebuha

Pozdravljeni! Stara sem 40 let. Zanosila v prvo v icsi postopku. Nosecnost in porod bp. Rodil pred 5.meseci. Cisca je trajala nekje do 8 tednov. Zadnje tedne le krajse nekaj urne krvavitve. Pregled po 6.tednih bp. Polno dojim, menstruacije se nimam. Zdaj pa moja tezava. Po koncu cisce se mi obcasno pojavlja rahla topa bolecina v sp.delu trebuha,ki je moteca. Ta traja lahko nekaj ur, pa se spet pojavi ali nekaj dni,pa je spet nekaj casa ni. Kaksna dva meseca od tega se je pojavil rjav izcedek,ki je trajal le nekaj ur. Mislila sem,da bom mogoce dobila menstruacijo,a jer ni bilo. Po SO se mi pojavi enodnevni prozoren izcedek,pri tem me malo pece ,kdaj malo srbi v predelu noznice. Opazila sem,da se je ta bolecina pojavila prejsni mesec v enakem obobju kot ta mesec. Kdaj se mi pojavi tudi malo povecan rahlo rumen izcedek. Poklicala se mojo gin.,ki pravi,da se mogoce pripravlja prihod menstracije in ce bolecina ne bo izvenela naj pridem na pregled. Kaj menite vi,za kaj se bi slo? Je res to neka najava za menstruacijo ali bi gre za kaj drugega. Naj vam povem,da imam tezave s krizem tako in tako in ne vem,ce k temu pripomorejo tudi te moje bolecine v sp.delu trebuha. Hvala ,lep pozdrav in cim prejsnje okrevanje.

Spoštovani,

v času prehoda med porodom in normalnim ciklusom so možne zelo pestre spremembe, ki jih je težko ocenjevati. karkoli se dogaja z nekim prepričljivim redom na osnovi enega meseca, bi lahko pripisali “ciklusu”, kakršenkoli že je (boli lahko napenjanje jajčnika ob pripravi na ovulacijo, sama ovulacija ali krvavitev ob ovulaciji) ampak ovulacijo brez izjeme sledi bodisi M, če do oploditve ne pride v cca. 14 dneh ali pač noca nosečnost, če M izostane. Bolečine v križu seveda zgolj širijo možnosti in njihove kombinacije, zato karkoli napovem še toliko težje. Če še ne načrtujete nove nosečnosti in imate SO, bi predlagal, da ne tvegate in se raje dogovorite za eno od oblik zanesljive kontracepcije, seveeda tudi v odvisnosti od razlogov za vajino neplodnost. OK, za prejšno zanositev ste potrebovali ICSI, iz česar sklepam, da je bil posredi moški dejavnik. Če se ne motim je potem res skrajno malo verjetno, da bi zanosili tudi ob neuporabi KC? 🙂


Pozdravljeni! Hvala za odgovor. Pozabila sem omeniti, da mi je bil pred nosecnostjo ugotovljen subserozni miom, ki v nosecnosti zrasel na 5 cm. Tudi po porodu,je pri otipanju trebuha v porodnisnici, gin.zatipal miom. Je to mogoce vzrok bolecinam? Lep pozdrav

možno, ampak malo verjetno. Če miom zelo na hitro raste ali zelo na hitro propade, lahko povzroči bolečine, vendar bi po 5 mesecih nenadnega propadanja ne pričakoval, posebnega razloga za nenadno rast pa tudi ni.


Pozdravljeni! Bom kar nadaljevala glede mojih tezav. Zaradi pekocega obcutka sem vzela Canesten1,se mazala s cremo,vendar ob tem me je se bolj peklo. Odsla sem k gin.,katera je ugotovila vnetje noznice in mi predpisala Gynodaktarin vaginalete in daktarin kremo. Ko se namazem s kremo, me se bolj pece. Ali naj potem kremo se naprej uporabljam? Drugo vprasanje pa je naslednje. Verjetno sem dobila prvo menstruacijo po porodu ( 5 mesecev ),se vedno polno dojim, kajti danes zj.se mi je pojavila sveza krvavitev in smatram,da sem zaradi tega imela ze en cas bolecine v sp.delu trebuha. Zanima me kaj naj zdaj z gynodaktarin vaginaletami. Ali naj dokoncam zdravljenje,ceprav imam M? Imam jih se 4. Hvala in lep pozdrav.

če imate zdaj prvi dan krvavitve, ki se kaže kot M, potem zdravljenje z Gynodaktarinom trenutno ne bo najbolj smiselno. Počakajte nekaj dni, potem pa se utegne situacija sanirati že sama od sebe.


New Report

Close