Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečina v roki in zmanjšana gibljivost v rami

Bolečina v roki in zmanjšana gibljivost v rami

Spoštovani gospod doktor,

Tri mesece me boli desna rama in cela roka do prstov, najbolj pa od rame do komolca. Najbolj boli ponoči. Roka je vroča in kot odrevenela. Roka gre le do višine ramen, pa še to s težavo, nazaj pa sploh nič. Opravila sem 8 dnevno fizioterapijo: laser, UZ, magnet, elektrika.
Pomagalo ni čisto nič.
Stara sem 54 let, vsa leta opravljam sedeče delo z računalnikom.

Izvid RTG je sledeč:
Širina sklepne špranje glenohumeralno je videti ohranjena.
Manjše naplastitve ob AC sindezmozi: degenerativno.
Videti je manjše kalcinacije ob narastišču tetive supraspinatusa: v sklopu PHS.

Je možno da zgoraj opisane kalcinacije povzročajo bolečine in tako zmanjšano gibljivost roke in rame? Ali bi lahko bil vzrok kje drugje?
Bolečina ni pretirana, vendar zelo zmanjšuje kvaliteto življenja, z roko ne morem delati skoraj nič. Kaj bi se dalo še naredit?
Ali menite da se lahko stvar popravi sama od sebe in kako dolgo lahko traja?

Hvala lepa.
Lidija

Spoštovani!
Težave najverjetneje povzroča ta kalcinacija. Bolečine lahko trajajo še dolgo časa, zato vam za čim hitrejše okrevanje svetujem aplikacijo blokade v ramo, ki vam bo še najbolj pomagala. Lahko pridete tudi k meni na blokado.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close