Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) bolečina v okolici slepiča + spahovanje

bolečina v okolici slepiča + spahovanje

Pozdravljeni,

stara sem 31 let in imam že 1 dobro leto težave, ki jih nekako ne znam rešiti. Do sedaj nisem imela skoraj nobenih zdravstvenih težav.

Lani sem kar naenkrat začutila topo bolečino v predelu slepiča, ki pa se potem razširi na večji spodnji desni del prebavil. Takšne “napade” od takrat dobivam občasno, povprečno 2krat na mesec.Bolečina nekako drži par dni, popolnoma izgine… Poleg tega se mi zelo pogosto spahuje in tudi občasno napenja, precej več kot je običajno. Poskusam ugotoviti, če je vzrok kakšna hrana oz.kombinacija le.te, ampak zaenkrat vidm, da mi res ne ustreza mleko oz. kava z mlekom.

Večkrat so mi pregledali kri, vodo+ blato, vse bp. Splošna zdravnica je sumila na vnetje slepiča, tako da sem ostala v bolnisnici na opazovanju, vendar ni bilo tipičnih znakov vnetja, razen bolečine. Opravila sem tudi gastroskopijo – ugotovili blažji gastritis in kolonoskopijo, kjer je bilo vse v redu. UZ trebuha – bp. V tem času sem imela tudi laporoskopijo zaradi ugotavljanja neplodnosti, kjer mi je ginekolog posebej pogledal predel desnega jajčnika+slepiča zaradi omenjenih bolečin. Jajčnik je ok, pravi da ni nič posebnega, da je črevo v bližini slepiča na zunanji strani rahle izrasline, uporabil je izraz – kot karton, malo nagrbančeno.

V zadnjem času sem precej pod stresom in nekako ne najdem svoje notranjega miru. Verjetno je tudi to pripomoglo k trenutnemu stanju …. Redno telovadim, hodim na sprehode v naravo, pazim na prehrano, poskušam biti čimbolj sproščena…Stanje ostaja enako, kar me po eni strani tolazi, da ni kaj hujsega.
Vseeno prosim za vase mnenje. Glede na na opravljene preiskave, a je smiselno opraviti še katero preiskavo? Mogoče kakšno homeopatsko zdravilo? Ali naj se preprosto se naučim živeti s tem in upam na boljše?

Najlepša hvala za vase mnenje!

Pozdravljeni!

ne vem, ali so vam pri kolonoskopiji pregledali tudi terminalni ileum, ki se nahaja blizu slepiča. na tem predelu največkrat najdemo Crohnovo bolezen, ki lahko daje takšno klinično sliko. Svetujem še pregled tankega črevesja- MR enterografijo ali CT enterografijo ali vsaj jejunoileografijo.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close