Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina v nogi

bolečina v nogi

Pozdavljeni.

Star sem 30 let.
Ze dalj casa imam tezave z desno nogo. Sprva je bila bolecina obcasna in manj izrazita , zadnje leto (predvsem pa zadnja 2 meseca) pa je postala ze prav neznosna in stalno prisotna.

Bolecina se pojavlja v predvsem v predelu pod kolenom in v stopalu in je najhujsa ko sedim. Poleg tope bolecine imam tudi zenzacije (kot bi me “nekdo z nozem rezal po misici”, stopalu, prsith), imam tudi obcutek mocnega pritiska v nogi.

Prav tako me zateguje v predelu dimelj (na prehodu iz zadnjice v nogo)in me stiska v zadnjici. Vsekakor sta obe bolecini povezani, saj v trenutku ko se usedem zacutim “razanje” , mocno bolecino v nogi in zategovanje v predelu kolka.

Imam ze kar nekaj opravljenih preiskav, (mangnetno resonanco hrbta, mielografijo, emg, CT, sintigrafijo skeleta) ki pa niso pokazli nic zanesljivega.
Edino MR mi je pokazala minimalno protruzijo diska L5/S1.

Kaksne preiskave mi se priporocate. Res vec ne vem kaj naredim saj kljub tabletam se komaj prestajam te bolecine.

Znanec mi je dejal da je lahko to povezano z piriformno misico (ishias) ?? oz z zivci v zadnjici, kolku ??

Ali je to mozno ?

najlepsa hvala

marko

Spoštovani!

Verjetno bo povezano kar z omenjeno protruzijo diskusa in pritiska na živec, tj. išijaz. Verjetno poznate že vse vaje za krepitev mišic in razbremenilni položaj za lajšanje bolečin. Z zdravili si olajšajte bolečine, boste pa verjetno selj ko prej kandidat za operacijo na hrbtenici. Mli je verjetno, da bi bile stegenske mišice kriva za tako močan pritisk na živec.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close