Bolecina v ledvenem predelu in spodnjem levem delu trebua
Pozdravljeni,
Stara sem 20 let, visoka 176 cm in tezka 67 kg. Od konca februarja se mi pojavlja bolecina na otip na levi spodnji strani trebuha, priblizno 5-10 cm stran od popka in 4-5 cm pod rebri. Na trenutke zacutim bolecino samo v tem delu, vcasih pa tudi vse do ledvenega predela (to je bilo bolj na zacetku). Takrat sem bila v laboratoriju in so izvidi bili normalni, dobila pa sem antibiotik. Ko sem jemala antibiotike je bilo vse vredu, 1 teden po jemanju pa se je bolecina ponovno pojavila. Bolecino zacutim v dolocenih polozajih, predvsem v lezecem, in ko globoko vdihnem in “povlecem” trebuh not. Takrat sem imela tudi grozne bolecine ob uriniranju, ampak sem kot “ledvicni bolnik” bolj nagnjena k temu. Urin je vredu trenutno, velikokrat ga odvajam saj veliko pijem, z blatom ni nic narobe, drugih sprememb ne opazam. Moja leva ledvica slabse deluje kot desna (samo 30%), zato me zanima, ali je ta bolecina kako povezana z ledvicami ali jajcniki ali s katerim drugim notranjim organom in kaj bi to lahko bilo? Dobila sem napotnico za ultrazvok trebuha, cakam da mi dodelijo datum ..
Hvala za vas odgovor in lep pozdrav
4 cm pod rebri je visoko za jajčnike pa preveč spredaj za ledvice, a v medicini je vse mogoče. Top verjetnosti kot vzrok, pa tadva organa pri teh bolečinah nimata. Žal bo po opisu nemogoče opredeliti vzrok, UZ se mi tukaj zdi koristna preiskava.
Lep pozdrav