Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Bolečina v kolku / dimljah

Bolečina v kolku / dimljah

Ker večino časa v dnevu sedim ter se ne gibam kar veliko, razen kolesarjenja, kar pa je tudi poteka v sedečem položaju(star sem 17let) (običajno kakšnih 50km), sem se odločil, da bi se preizkusil v teku, trening mi kondicijsko ni bil naporen, v glavnem je šlo za tek z pospeševanjem ter nekaj šprinta.. Prva težava se je pojavila nekaj minut po treningu ko sem kar naenkrat začutil precej močno bolečino v kolku, toda je kmalu minila, tudi hoja mi ni povzročala težav, težava je bila se vstati, vsesti, v primeru, da sem nogo obremenil npr. skušal držati pokrčeno dvignjeno je bolečina po nekaj sekundah postala neznosna, vse skupaj je minilo po dobrih treh dnevih zato sem sklepal, da je šlo le za obremenitev, glede na to, da nisem navajen takšnih gibov.
po nekaj dnevih počitka sem se odločil spet malo teči, pri čemer pa se je znova pojavila bolečina v predelu kolka / dimelj, ta sicer ni tako intezivna; lahko normalno hotim, se vsedem, se vstanem, držim nogo v pogrčenem dvignjenem položaju itd. problem je ko nogo raztegnem, npr. da delam gibalne vaje ali pa nasploh ko tečem.
na priloženi povezavi je natančneje označeno mesto bolečine

http://prntscr.com/o3fbd3 – slika1: mesto bolečine

https://prnt.sc/o3fc4g -slika2 : primer položaja v katerem se pojavi bolečina

Pozdravljeni,

kot ste sami zapisal je lahko eden izmed vzrokov preobremenitev. Kot ste prikazali s sliko, se bolečina pojavi, ko so mišice na sprednji strani stegna v raztegnjenem položaju. Da bi se lahko natančno ugotovilo katera mišica, je potrebno mišice kolka ustrezno testirati. Lahko gre za poškodbo mišice piriformis ali poškodbo katerga izmed kolčnih ligamentov. Za objektivno postavitev diagnoze je pri kolku potrebno opraviti magnetno resonanco. Do pregleda pri zdravniku izvajate le tiste dnevne in športne aktivnosti, ki ne pozročajo bolečine.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si
Objava čaka odobritev

New Report

Close