Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina BOLEČINA V KOLENU

BOLEČINA V KOLENU

Spoštovani dr. Kersnik,
pišem Vam v imenu moje mamice ki že dlje časa občasno čuti močno bolečino na zunaji strani kolena. Ta bolečina se včasih preseli na vrh kolena / kot da bi se selila/ je dokaj močna in seva v golen. Par dni nazaj je bila tako močna da je dobila blokado i tablete naklofen. Možno da je tudi vremensko pogojena, ne vem.

Mamica je stara 56 let in je drugač zdrava. Pred tremi leti je zaradi padca operirala kolk. Nima umetnega ampak ima ploščico. Zaradi atrofije mišic je začela telovaditi in zdaj ne vemo če je ta bolečina zaradi telovadbe ali je mogoče revma. Na kolenu ni otoka, kadar miruje ne boli ko bi rada stopila na nogo in začela hoditi bolečina je prisotna in enostavno ne more normalno hoditi. Tako sedaj uporablja palico za pomoč pri hoji. Kadar povije koleno s elastičnim povojem je mejčkan boljše. Bolečino čuti tudi ob močnem dotiku.A Vi menite da bi vzrok lahko bil v križnimi vezmi. Prosim Vas za mnenje in Vam se unaprej zahvaljujem.
LP Nataša.

Spoštovani!

Bolečina bolj spominja na bolečino vezi in kit, ki je najbrž posledica vadbe, kot ugotavljate tudi vi. Po blokadi bi moralo biti znatno bolej. Pomagajo tudi hladni obkladki na boleče mesto.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close