Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija bolečina po puljenju zob

bolečina po puljenju zob

Lepo pozdravljeni!

V ponedeljek so mi izdrli dva modrostna zoba (desno zgoraj in spodaj). Pred enim mesecem so mi izpulili tudi oba leva. Takrat je bilo okrevanje kratkotrajno (po treh dneh me je že zelo malo bolelo). Tokrat pa je bilo puljenje spodnjega zoba malo bolj komplicirano. Čeprav je prej zgledalo, da ni več vraščen v kost, se je potem videlo, da je bil. Zobozdravnik je vrtal in kar nekaj časa se je matral, da je zob spravil ven. Po šestih dneh me še vedno boli. Seveda ne tako močno kot prvo noč, ampak še vedno močno, tako da jemljem analgetike. A je to normalno? Bi morala iti na pregled?
Hvala že vnaprej za odgovor!

Spoštovani, sami pravite, da je bilo ob tokratnem odstranjevanju modrostnih zob več težav in jasno je, da je potem lahko tudi okrevanje daljše in težje. Glede na dejstvo, da je bolečin manj kot dan po posegu in da niso tako močne, se s pregledom ne mudi, saj se tanje vendarle izboljšuje. Jemljite analgetike in po praznikih ste gotovo naročeni na odstranitev šivov. Če pa ste otečeni in ne morete odpirati ust, ali pa težko požirate in imate občutek iztekanja gnoja iz rane in če imate povišano telesno temperaturo preko 38 st. Celzija ter gre za kljuvajočo bolečino, potem obiščite dežurnega zobozdravnika. LP, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close