Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Bolečina na zadnji strani kolena – aktiven športnik

Bolečina na zadnji strani kolena – aktiven športnik

Spoštovani,

Sem aktiven tekač na srednje proge, treniram pa 6-krat na teden. Pred približno tednom dni me je začela boleti mišica, ki se nahaja na prehodu med zadnjo stegensko in meči (plantaris?), torej na pregibu. Bolečina se pojavi predvsem pri krčenju in stegovanju noge, prav tako pa, če imam nogo dalj časa skrčeno. Najhujše je, ko dalj časa tečem, saj se bolečina povečuje z dolžino in intenzivnostjo teka, nato pa se mišica razboli in me boli tudi v mirovanju. Opazil sem, da mi pri stegovanju in krčenju noge poka zgornji desni del kolena, kar se zgodi priblizno istočasno kot pojav bolečine v mišici. Prav tako sem opazil, da imam zelo zategnjeno zunanjo sprednjo (oz. stransko?) stegensko mišico ter mečne mišice.

Glede na to, da se mi to dogaja v aktivnem delu sezone, ko bi se moral udeleževati tekmovanj, vas prosim za nasvet, kako ukrepati, da bo izpad treninga in tekem čim manjši.

Vnaprej hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

glede na vaš opis je zelo verjetno, da gre za poškodbo mišice. Da se ugotovi natančno katera mišica se je poškodovala in ali gre le za preobremenitev ali poškodbo mišice, je potrebno opraviti vsaj UZ pregled in glede na rezultate UZ, če je potrebno tudi MRI. Svetujem pregled pri zdravniku, ki se posebej ukvarja s športnimi poškodbami in opravlja tudi UZ preglede. Šele, ko se ugotovi vzrok vaših težav, je lahko zdravljenje usmerjeno, kar je za vas, še posebej ključnega pomena, saj potrebujete informacijo o vzroku zaradi športnih tekmovanj takoj-čimprej.
Do pregleda odsvetujem, da izvajate aktivnosti, ki sproćijo oz. povečajo bolečino. Lahko bi šlo tudi za poškodbo meniskusa, ki seva bolečino v mišico. Ali koleno lahko popolnoma iztegnite in pokrčite?
Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close