Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Bolečina na levi strani prs

Bolečina na levi strani prs

Pozdravljeni,

v naprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

Sem 23 star in v zadnjem letu opažam, da se mi pri rekreaciji,npr. tek po 1km pojavi oštra bolečina na levi strani prs, nad srcem, pri pazduhi katera traje tudi kakšno uro po rekreaciji ali dlje. Reakreacijo bi lahko normalno nadaljeval, a me ta bolečina nekako prestraši. EKG sem opravil pred 8 meseci in sicer je pokazal denivelacije st spojnice, ki jih pripisujem stresu in aksiozni motnji katero sem premagal-tudi kardiolog je rekel, da je lahko stres izvor. Prav tako je bil EKG posnet pri pulzu, saj je zunaj bilo 40 stopinj do ambulante sem pa prepešačil in dvignil pulz.

Ustanovljena mi je tudi Hiatusna Hernia katera mi povzroča ogomno težav in upam, da je ena od težav tudi bolečina med aktvinostjo v prsih in le ta ni srčnega izvora. Menim, da sem premlad za diagnozo AP, saj živim zdravo, ne kadim in tudi hrana je uravnotežena. Krvni pritisk normalen(v mirovanju 115/70).

Mi znate predlagati kaj storiti? Nadaljevati srčne preiskave ali je nesmiselno glede na starost in ostale dejavnike.

Najlepša hvala!

Zdravo,

bolečina, ki jo opisujete, ni značilna za angino pektoris, bolj za skeletno-mišično; predsem tudi ob dejstvu, da traja še uro po obremenitvi in da Vas ta bolečina ne ustavlja.
EKG spremembe so lahko odraz številnih sprememb. Da trdimo, da je le posledica tahikardije, je potrebno EKG ponoviti – vkolikor težave ob normalnem pulzu in počutju vztrajajo, je seveda smiselna nadaljnja diagnostika, ne glede na Vašo starost.

“Psiha” ima seveda ogromen vpliv na delovanje telesa, tudi srca – pa vendar je ta diagnoza izključitvena, kar pomeni, da prvo izključimo t.i. organske vzroke težav.

New Report

Close