bolecina
nad 3. zobom, pri korenini, me zaboli vse do zoba (zob me ne zaboli) ob pritisku na vrh korenine (na zunanji strani pritisk ob nosnici) ze priblizno 2 tedna. Kaj bi lahko bilo krivo? Slikati me ne smejo, ker sem v 5. mesecu nosecnosti, zobozdravnik je rekel, da so lahko zacetni znaki ??? (zal se ne spominjam, kako se je izrazil, ampak da je lahko resno), lahko bi slo za granulom, vendar je cudno, ker me zob nic ne boli oz. samo na dolocen dotik, nicesar se ne vidi na zunaj) in me je poslal na Stomatolosko kliniko. Tam so rekli, da me je brez veze posiljal, ker gre verjetno samo za vnetje pri korenini in mi mora moj zobozdravnik ocistiti rano pri vrhu korenine.
Rada bi slisala se kaksno mnenje, ali je res samo vnetje, ali je lahko kaj vec?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
SPoštovana Zaskrbljena1,,
hm, odvisno kaj je za vas “kaj več”??
Če kaže zob znake vnetja zobne pulpe oz. periapikalnih tkiv, potem ga je potrebno začeti zdraviti. Seveda je lažje (in bolj prav), če imamo rentgensko sliko, vendar pa to lahko naredimo tudi brez rentgenskega posnetka. Če se zdravljenje ne prične pa se stanje lahko poslabša, kar v vašem stanju (pa tudi sicer) zagotovo ni zaželjeno.
Zdravo,
jaz sem imela cisto enake znake kar nekaj casa, bila 2x pri zobozdravniku,
4 tedne nazaj mi je zob slikala in rekla, da ni nicesar. Zob mi je tudi smrdel, pa tudi ni nasla vzroka temu.
No, danes po 4 dneh trpljenja (je bolelo) sem morala iti k dezurnemu, ki mi je zob prav tako slikal in nasel vnetje pri korenini, odstranil plombo in scistil, in cez 2 tedna grem nazaj, da mi ga ponovno zaplombira.
Ce te boli pri korenini na dotik je mozno, da te bo se nekaj casa tako bolelo, potem bo pa ratalo neznosno, tako da vztrajaj pri zobozdravniku, da
nekaj naredi.