Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečina

bolečina

Moja 76 letna oma ima zdravstvene probleme, ki jim nikakor ne pridemo do konca. Njena osebna zdravnica pravi da so posledica ukrivljene hrbtenice in ramenskega sklepa.
Bolečina se pojavlja ne glede na aktivnost (sedenje, stanje, hoja, spanje…). Začne se v predelu nad srcem, poteka pod pazduhi po celi roki do konic prstov leve roke. Hkrati cuti v glavi močan pritisk, težko diha in zajame jo panika. Pojavlja se veckrat dnevno, traja pa od nekaj minut pa tudi do pol ure. Preiskave ne pokažejo nič, ji pa to razumljivo ze pošteno načenja živce. Sicer pa jemlje naslednja zdravila: naklofen proti bolečini (nič ne pomaga), lexaurin 1,5mg, eglukon in novonorm ter iromed. Pritisk je bil nazadnje: 160/90, pulz 100. Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Skoraj zagotov so to napadi tesnobe. Lahko se pojavaljajo kot samostojna bolezen, ali pa v sklopu depresije. Potrebno bi se bilo pošteno pogovoriti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pred par dnevi je oma doživela infarkt – kot kaže so bli to simptomi ki so na to opozarjali.

Spoštovani!

Kako obsežen je bil, oz. v kakšni kondiciji je sedaj. Nenavadno je, da preiskave pred tem niso odkrile zoženih žil.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Predhodno se ni nic ugotovilo ker je zdravnica ni resno jemala in jo je nekaj krat dala samo na EKG, kjer se zoženje žil (in zamašitev kot sklepajo – to bojo pokazale zdaj preiskave) ne vidi. Danes je točno en teden po infarktu in na videz si je že kar opomogla (če sklepam glede na to v kakšnjem stanju je bil dedek po enem tednu). Zdaj jo čakajo še neke preiskave in če bo vse po sreči gre 24. domov.

Situacija se je zakomplicirala. Bila je na enem pregledu ki je pokazal da je ena srčna žila popolnoma zamašena, dve pa delno, od tega so samo eno uspeli malenkost razširit. Mogoče kakšno vaše mnenje ali nasvet na podlagi tovrstnih izkušenj?

Spoštovani!

Predvsem je odvisno od tega, kako se bo okrepila v naslednjih mesecih. To bodo preverili z obremenitvenim testiranjem. Če ne bo prišlo do kakšne motnje v delovanju stene srca, se bo skoraj ppolnoma rehabilitirala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close