Bolečina
Pozdravljeni.
Med menstruacijo sem vedno čutila bolečine v križu. Sedaj sem dobila maternični vstavek in me je med posegom in gin. pregledom zelo bolelo v križu. Nato je bolečina minevala, vendar ni pojenjala. Težav nimam nobenih – samo to, kar piše pod normalno, oziroma pričakovano, me pa še vedno boli hrbtenica. Križ. Na uz pregledu po 2 mesecih od vstavitve me še ni tako bolela, da bi povedala zdravniku. UZ bp. Hkrati opažam, da od vstavitve dalje bolj čutim poln mehur. Samoplačniški uz abdomna bp.
Je to možno zaradi materničnega vstavka?
Hvala za odgovor.
Bolečina je 3/10 in ni ostra, prisotna je ves čas. Tudi ponoči.
Žal bi mi bilo odstraniti vsadek, ampak bolečina ovira dnevno počutje.
Hvala za odgovor.
Spoštovani,
bolečina je po definiciji zelo subjektiven občutek. Tudi še zanj v neki fazi občutenja obstaja kak razlog, je povsem mogoče, da se občutek “fiksira v možganih” (iz povsem banalnih razlogov kot so strah, negotovost, predsodki itd.) in se ga je treba znebiti z uporabo zavesti. Da vstavitev vložka lahko (za)boli je znano, da mogoče boli še nekaj ur, največ dan ali dva je tudi možno, da bi pa MV povzročal bolečino še tako dolgo po vstavitvi, pa ni zelo verjetno oziroma, bi upal trditi, da gre za v začetku tega odgovora omenjene mehanizme vztrajanja.