Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Boleče oči

Boleče oči

Spoštovani

Že več kot eno leto imam težave z očmi, ki sem jih povezovala s prepihom, klimatiziranimi prostori, utrujenostjo. Končno sem se odločila za pregled na Očesni kliniki.
Najprej sem dobila antibiotik v kapljicah in gelu, ki ni dal rezultatov.Po štirinajstih dneh kapljice Lotemax in Vismed, zdaj uporabljam samo še kapljice in gel Vismed vsako uro. Stanje je še vedno isto, kot je bilo.Oči so popolnoma rdeče, bolijo, pečejo, skelijo, režejo in vsako delo, ki zahteva več gledanja stvar tako poslabša, da sploh ne morem gledati.

Diagnoza:
Dlo: blag meiboitis, zrkli bledi, več skupkov pikčastih defektov v sp.1/3, BUT 10 s dlo, izrazita epitelopatija

Keratitis superf. punct. ou.
Bazični schirmer do10, lo 5 mm

Imam samo eno vprašanje. Glede na to, da se zdravim že več kot mesec dni in upoštevam vsa navodila ( gretje vek, čiščenje vek, redna uporaba kapljic), pa se stanje ni še nič izboljšalo, me zanima, ali se bo to stanje sploh kdaj popravilo do te mere, da bom lahko spet normalno uporabljala oči.

Hvala za odgovor in lep pozdrav, Sabi

Težko rečem, nisem zasledila, da so vam naredili bris veznice na klamidijo – morda vam to lahko povzroča težave.In v kolikor bi bil izvid pozitiven se lahko predpiše terapijo v obliki antibiotika za določeno obdobje. Mogoče bi lahko to pomagalo, ni pa sigurno.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close