Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija boleče oči

boleče oči

Spoštovani, prosim za pojasnilo. Že nekaj časa opažam spremembo na očeh, ne le da vidim na blizu slabše, oči me bolijo. Ne znam točno povedati, bolijo me nekako v globino. Dobri dve leti sta minili od zadnjega pregleda, imam očala (kombinirana) za blizu in za daleč. Za bližino imam dioptrijo precej visoko (okoli 5), za daleč pa okoli 2. Očala nosim kakih 8 let. Najprej se je začelo z očali za čitanje, zadnja leta pa tudi za daljavo. Na pregled sem naročena šele v februarju 2008. Prosim za pojasnilo, je možno, da oči bolijo zaradi spremenjene dioptrije. Naj povem, stara sem 54 let, zaposlena, delam za računalnikom. Opravičujem se za laični opis svoje dioptrije.
Hvala in lepo pozdravljeni

Menim, da bi bilo smiselno izmeriti očesni tlak, da se izključi da niso te bolečine zaradi zvišanega očesnega tlaka. Je pa možno, da so včasih težave tudi zaradi očal.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close