Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Boleče oči

Boleče oči

Lep pozdrav!

V zadnjih dneh sem prvič doživel da se mi je pojavila bolečina v očeh. Bolečina je prisotna vsakih ko oči zasučem ali levo ali desno, gor ali dol. Tudi ko si narahlo pritisnem na zgornjo veko se ta bolečina pojavi.
Vse se je začelo ko sem 5 dni nazaj imel močnejši glavobol in od takrat bolečina (v očeh) še ni izginila.
Nimam ne očal in ne leč, vidim pa tudi trenutno še dobro.
Prosim za pomoč.

Lp

Spoštovani,
svetujem vam, da se čim prej oglasite v ambulanti.

Lp

Pozdravljeni,

Stara sem 20 let in zadnja dva dni imam rdeče desno oko ,v desnem spodnjem kotu. Zraven me pa spremlja lahka bolečina, ki izvira za očesom .Danes sem ugotovila ,da ,ko gledam nekaj od blizu je pa bolečinaše večja. Krvni tlak nikoli nisem imela povišan ,vedno imam samo preniskega.

lp in hvala za odgovor

Spoštovani,
svetujem vam, da obiščete očesno ambulanto, lahko da gre za vnetje, ki ga je potrebno zdraviti.
Lp

Spoštovani, približno pet let zelo intenzivno mižikam in imam suhe oči. Zadnjih nekaj mesecev so se razmere tako poslabšale, da ne morem več nositi očal. Z očali me oči neznosno bolijo in pečejo, mižikam in gubam čelo. Uporabljam kapljice vismed in tople obkladke – težav ne odpravijo, jih pa blažijo.
Zanima me:
1. Kaj so potencialni razlogi za takšne težave, ki se stopnjujejo?
2. Ali bi operacija oči pomagala? (imam dioptrijo cca 2,25, slabo vidim na daleč) Večino časa sem brez očal, ker me neznosno motijo.
Hvala za pomoč!

Ina 34 pozdravljeni!

Mi lahko prosim poveste, kako ste sedaj? So vam zdravniki kaj ugotovili?
Lepo vas prosim za odgovor…

Pozdravljeni!
Stara sem 50 let,ocala imam le za branje,delam cel dan za racunalnikom in vam pisem,kaj mi svetujete,imam veckrat tezke oci in se mi solzijo se posebaj ko je hladno,oci izgledajo kot bi bila nenaspana,tako motne.
Hvala.

Pri opisovanju vaših težav sem mnenja,da bo potreben natančen pregled pri oftalmologu ( očesnem zdravniku), da po po opravljenih testih , merjenju očesnega pritiska in dioptrije ugotovil vzrok vaših težav ( tudi možnost oslabljene akomodacije, konvergence).
LPdr Gorazd Kolar

New Report

Close