Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Boleče bradavice in prsa

Boleče bradavice in prsa

Spoštovani!

Imam 2,5 meseca staro hčerko, ki jo polno dojim (6x dnevno). Pristavljam jo pravilno, toda kljub temu imam zelo boleče bradavice in prsa. Ko dojim, me zelo bolijo bradavice, neka zbadajoča bolečina je pa tudi v prsih. Konice bradavic so nekoliko bele. Nekaj časa sem mazala z daktarinom, če bi bile to glivice in ni nič pomagalo. Nato sem pričela z lanolinom, toda tudi tu ni bilo uspeha.
Ali na daljavo mogoče veste kaj bi to bilo in kako bi to pozdravila?

Lep pozdrav!

Pozdravljena!

Če so izključena bolezenska stanja, je možna razlaga za bolečino v strukturi dojke, ki je lahko malenkostna vendar moteča. Predlagam, da se obrnete na ginekologa ali pediatra in povprašate o možnih spremembah:ožilje, mlečni vodi, ranjena bradavica. Terapija je lahko medikamentozna- z zdravili in zato potrebujete njihovo mnenje.
Upam, da boste našli ustrezno pomoč in uživali ob dojenju.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

pozdravljeni,

meni je bilo rečeno, naj se nikar ne mažem z raznimi kremami, ker na ta način lahko dobim tudi mastitis. Najbolj mi je pomagalo lastno mleko. Po vsakem dojenju si ga par kapljic stisnem, pomažem po bradavicah in pustim, da se posuši. Z mlekom sem hčerkici pozdravila tudi vnet uček, saj baje mleko deluje kot antibiotik.
Mogoče bo pomagalo.

Lep pozdrav,

Tina

LP Tudi jaz sem imela take težave pa sem se mazala z Benpantenom za prsi dobi se v lekarni in ne škoduje otroku.

POZDRAV!pROBAJ SE Z bepantenom in pa nastavki.Veliko srece in ne obupaj!

pozdravljeni zanima me zakaj me močno bolijo prsa v zadnjih 2mesecih čutim bolečino stara sem 44let imam neredne menstruacije več kot 45 dni,hvala za odgovor

Imam popolnoma enako težavo – na levi bradavici imam večino časa belo piko, dojenje je precej boleče. Najbolj mi pomaga krema cosmerba (rjava), ki se jo dobi v lekarnah – mažem po dojenju. Beli del se po tem nekako posuši in ostane nekakšna hrastica.

Zasledila sem, da gre po vsej verjetnosti za vneto lojnico na bradavici ali lojnično cisto. Verjetno se zato ta stvar ponavlja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close