Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Boleča roka!

Boleča roka!

Spoštovani dr. Kersnik

Imam hudo težavo z desno roko. Boli me v komolcu in bolečine se predstavijo po celi roki nato še v vretence. Zelo močno me boli in imam roko popolnoma omrtvičeno, sploh ne vem, da imam roko. V prstih čutim mravljince.Saj komaj pišem ali pa tudi težko tipkam po PC-ju. Roko ne morem imeti iztegnjeno, ker me močno boli. Pila sem kapljice Tramal, ki mi jih je predpisal zdravnik in mi niso pomagale, nato mi je dal še Olfen 100mg. tudi ta zdravila nem pomagajo. Skušala sem spiti Ketonal in po Ketonalu mi bolečine samo malo popustijo. Sedaj v torek sem naročena k kirurgu, in moj osebni zdravnik pravi, da mi ne more pomagati nič brez kirurga.
Prosim vas gospod dr. ali vi veste zakaj je, do tega prišlo, da me je kar naenkrat roka začela boleti prej pa nikoli težave. Imela sem težave z levo roko oz. ramo, ki sem v Valdoltri operirala nato so se mi bolečine pojavile v zapestju isto leve roke. Sedaj pa desna roka. Ortoped mi je ugotovil, da sem imela v rami natrgane kite in kalcij.
Rekel je, da ta kalcij se lahko pojavi po vseh sklepih. Sedaj me je pa strah, da resnično niso kakšni kalciji, ker me tako močno boli roka.

Kaj bi mi vi svetovali? Lepo prosim za vašo pomoč.

V veliko veselje mi bo vaš odgovor in hvala vam za vaš dragoceni čas, ki ga namenjate meni in 100x vam hvala

Lep sončen dan
Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Spoštovani!

Ali boli na pritisk na kakem mestu ob komolcu? Ali čutite mravljince? Kaj pomaga?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani dr. Kersnik

Mene roka vseeno boli ob pritisku in tudi brez pritiska na roko tako, da ne vem v kakšnem položaju bi dala roko, da bi bolečine bile lažje. Ravno včeraj popoldan so bolečine bile nevzdržne in sem šla k dežurnemu kirurgu, ki je ugotovil, da imam zopet vnetje roke in sem dobila blokado in morem čimprej, do ortopeda. Napisal mi je zdravila Tramal 150mg. in Naklofen 75mg. rekel je, da oboja zdravila morem jemati vsak dan 3x na dan po 1 lahko tudi dve. Jaz mislim, da je to kar prevelika doza zdravil, ker včeraj sem spila samo Tramal in sem mislila, da bom dol padla tako sem bila omotična in zaspana. Dal mi je še priporočilo naj opravim 10x terapije ULTRAZVOČNO! Roka me še kar naprej boli ne glede blokade ali zdravil. Kaj mi je za storiti prosim svetujte mi, ker tako naprej ne morem živeti, ker me že bolečine utrujajo. Zdravnik je rekel, da strogo počivati z roko, saj počivam in nič ne delam z roko, saj mi moja mama vse postori z otrokom in domačimi opravili tako tudi mož ali pa hči.
Napisal je diagnozo takšno:

EPICONDYLITIS RADIALIS HUMERI DEX.

Še nekaj me zanima. Jaz nikoli nisem imela težav z rokami ali vnetji rok, ko sem rodila pred dobrim devetim mesecem so se te zadeve pojavile.
Najprej je bila leva roka v zapestju, nato sedaj desna roka v komolcu.

Mi lahko napišete ali je to lahko posledica poroda oz. nosečnosti, ker sem rodila predčasno v 34. tednu in sem imela preklampsijo (upam, da se tako pove)?
Zakaj se tako pogosto mi ponovita ta vnetja obeh rok?
Stara sem 36. let.
Od česa pride, do vnetja? Prosim, če mi malo opišete zakaj pride to vnetje?

Za vaš odgovor in nasvet se vam zahvaljujem.

Lep vikend in veliko sonca

Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Spoštovani!

Omenjeno stanje se praviloma pojavi zaradi preobremenitve ali enostranske pretirane obremenitve določenega sklepa oz. kit. Blokada, relativni počitek, obsevanje in zdravila – vse naj bi prispevalo k postopnemu izboljševanju. Zdravljenje lahko traja tudi več tednov. Sedanje bolečine so bile posredno izzvane z nosečnostjo – najbrž ste si zaradi vročine s prepihom ali klimo podhladili določene dele roke in nastlo je lokalno vnetje kitnih ovojnic ali kaj podobnega. Najbrž dosti dvigujee in opravljate razna ponavljajoča se dela s to roko. Poleg blokade včasih dobro dene opornica – longeta, ki roko drži v položaju, ki ne boli, da ponoči lažje počijete.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani

Se opravičujem, ker vam zopet pišem. Pozabila sem vam napisati oz. vprašati za samo eno vprašanje.

Glede moje obolele roke vnetja živca, ali lahko roko izpostavljam na sonce?
Prosim za odgovor.

LP, Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Spoštovani!

Lahko.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani dr. Kersnik

Najprej se vam opravičujem, ker vas bremenim z to mojo bolečo roko. Zaradi hudih bolečin v roki, ki jo sploh več ne čutim oz. roke sem bila včeraj pri kirurgu. Zdravnik pravi, da lani, ko sem imela prometno nesrečo, da so se težave pojavile kasneje in trdi, da je to od prometne nesreče, ker takrat sem imela poškodovana vratna vretenca. Sedaj me je naročil k ortopedu, ki ga imam v začetku oktobra.

Kaj menite ali je možno, da so posledice vsega tega zaradi prometne nesreče???
Drugače nisem imela nikoli težave. Takrat sem bila noseča, ko se je pripetila nesreča (ne po moji krivici). Od te nesreče so se mi začele pojavljati te težave oz. bolečine v obeh sklepih, ki smo mislili, da je to pač od nosečnosti. No sedaj pa kirurg trdi, da je od nesreče.
Roka me še vedno boli, ki jo malo blažim z Ketonalom ali Tramalom, saj Naklofen mi ne pomaga niti malo.

Napisala vam bom diagnozo, ki jo je kirurg včeraj napisal in vas prosim za razlago.

Diagnoza – GLAVNA: M771 EPICONDYLITIS RADIALIS HUMERI DEX?

Pa še to. Kaj pomeni Travmo negira? Tako je napisal kirurg.

Ko sem imela težave z levo roko v zapestju je bila diagnoza takšna:

STILODITIS RADIALIS DE QUERVAINE

GLAVNA: S202
Y34 Neopredeljen dogodek.
Na obeh roki sem dobila blokadi, ki se jim reče. Kenalog Xilocain

Prosim za vaš nasvet.

Opravičujem se, ker sem vas zasula z mojimi težavami ampak drugače ne gre, ker se preveč sekiram kaj bo.

Za vaš čas in trud iskreno hvala in 1000x vam hvala

Doroteja

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Spoštovani!

Ne prva ne druga diagnoza ne govorita o tem, da bi se kirurg odločil za poškodbo pri prometni nezgodi kot vzrok bolečin, temveč za vnetje kit (enkrat zapestje, drugič komolec), ki je lahko posledica udarca, pogosteje pa neustrezne rabe, tj. ponavljajočih ali preobremenjujočih gibov.

Travmo negira = v namnezi ste navedli, da se ne spomnite, da bi prišlo do udarca v ta predel.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close