Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina BOLEČA PETA

BOLEČA PETA

Prosim za odgovor na moj pereč in moteč problem.

Že približno pol leta me strašno boli točno na enem mestu leva peta in sicer, približno na sredini notranjega roba pete.
Bolečina je huda tudi kadar mirujem in je noga obrnjena navzdol.
Ravno tako me zaboli ob vsaki stopinji, tako, da zares šepam. Boli ponoči in podnevi, skratka redko je nekoliko manj boleče, če že je, se razboli takoj, ko nekoliko dalj hodim. Včasih me boli tudi cel sklep v isti nogi.Občasno se na peti občuti tudi zatrdlina tam, kjer me tako boli.
Ne pomaga ne masaža, ne počitek. Nekoliko manj boli le, kadar nogo narahlo naslonim na tla ali jo nekoliko dvignem in mirujem.

Prosim za odgovor, hkrati pa se vam zahvaljujem.

Pozdravljam vas, MILI

Spoštovani!

Iz vešega opisa težko z večjo gotovostjo sklepam, a se dozdeva, da gre pri vas za izrastek na petnici (spina calcanei). Na mestu narastišča kit na kost zaradi kroničnega draženja, vnetij ipd. nastane kot nekakšen trn, ki ob pritisku boli.

Potrebno je uporabiti vložke, ki so na tistem mestu izrezani, da se razbremeni pritiska. Včasih je potrebna tudi blokada tega mesta.

Opisujete pa tudi težave, ki nekako ne sodijo zraven, tako da je možno, da imate težave zaradi drugega razloga (npr. putike), ali pa, da imate poleg tega (izrastaka) še druge težave. Vaš zdravnik bi vam ob pregledu lažje svetoval.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

kot je že povedal Janko, gre tu po vsej verjetnosti za tako imenovan trn v peti, ki pa se ga da rešiti z vložki ki so namenjeni prav tej težavi, vendar ne z luknjo v vložku, tako kot je rekel JAnko. Obstajajo vložki Viscoped K, ki imajo na petnem delu vdelan poseben silikonski blažilec vibracij ki jih povzročamo pri hoji. S tem vložkom se ta težava odpravi zelo hitro, to vem iz svojih izkušenj ker sem imela to težavo. Če te kaj več zanima mi lahko pišeš na e-mail, drugače pa se kupijo v trgovinah Sanalabor ali v trgovini Medisan v Kranju.
Mateja

nova
Uredništvo priporoča

Hvala za dodatne nasvete – se pridružuej priporočilu.

Janko Kersnik

New Report

Close