Najdi forum

Lepo pozdravljeni!
Redno se ukvarjam s športom – 3x tedensko treniram karate ter v povprečju 3x tedensko tečem. To počnem že dolgo, tako da sem navajena teh obremenitev. Pred približno tremi meseci, me je začela bolet desna noga – približno tam kjer je podkostnica (takoj od kosti na notanji strani, skoraj po celi površini, še bolj boli s pritiskom prstov) . Te bolečine nisem čutila po treningu(karate) , pač pa med ali po teku. Ker se je to nekajkrat ponovilo, sem s tekom prenehala za cca tri teden, bilo je use super, nič me ni več bolelo. Začela sem ponovno tečt, bolečina pa se ni pojavila takoj, pač pa po tretjem …četrtem teku….prekinjala sem s tekom takrat, ko je bilo to potrebno – torej dokler bolečina ni izginila, potem pa zopet tek, pavza, tek…..itd.
Doma imam razne hladilne in masažne gele , kitajsko mast, vse to poznam. Pred in po treningu si jih nanašam in masiram nogo, vtiram gele…..
Včasih je bolečina precejšna, tako da niti ne morem do konca pretečt željene proge, včasih pa čutim le majhno bolečino. Zanima me zakaj se mi to dogaja šele zdaj, ko pa sem že toliko pretekla? Bojim se, da zadeva ne preide v kakršnokoli kronično vnetje, obolenje ali kaj podobnega. Predeno grem k zdravniku, bi želela vaše mnenje ! Kaj bi še lahko naredila poleg ukrepov, ki sem jih že navedla ? Naj povem samo še to, da se pred usakim treningom ogrejem in tudi po njem. Naj naredim še daljšo pavzo? Nisem imela nobene poškodbe na tej nogi .
Za odgovor se najlepše zahvaljujem. Če sem karkoli premalo podrobno napisla, me vprašajte:
Lep pozdrav,
vaša zvesta bralka, zares ste super!

Ja jaz imam isti problem in treniram košarko.Težave pa pričnejo pri večjih obremenitvah npr. priprave in podobno,ko je ogromno teka.Tvoja težava se imenuje vnetje pokostnice.Jaz sem odšla celo kiropraktiku zaradi te težave saj so bile bolečine neznosne.Pokazal mi je vajo s katero naj bi ojačala vnete predele in sicer sede vzameš vrv in jo držiš z obema rokama (kot kolebnico).nato daš vrv pod nožne prste in jih premikaš (prste) gor in dol vrv pa medtem držiš ves čas napeto z obema rokama. Pri tej težavi najbolj pomaga daljši počitek,če je le možen.ČE pa ni, pa obvezno daj takoj po treningu, na boleče mesto obkladke (led zavit v krpo) in nato še masaže z raznimi kremami ali maratonikom.Je zelo nadležna težava,ker počivaš par dni in si misliš,da je že v redu potem pa je le še huje.Najbolj važno je,da ojačaš mišce v tem predelu.
LP 🙂

Ej Tinca, hvala ti za tale odgovor. Resnično bom poskusla tole varianto z vrvjo in poskušala okrepit te mišice, ker mi gre počas že na živce:). Uspešne treninge ti želim in čim manj bolečin!
pozdrav, Kaja

New Report

Close