Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Boleča mišica.

Boleča mišica.

Prejšnji mesec je bil čas dopustov in je to doletelo tudi mene. Sem že v srednjih letih in rad hodim po naših lepih planinah. Zato sem jo ubral do Bovca in naprej k izviru Soče. Pred tem sem kakšno uro hodil po okolici, bilo je precej vroče. Nato sem odšel za kočo pri izviru Soče kjer je voda zelo mrzla in se lepo hladil z mrzlo vodo po nogi. Res je bilo prijetno. Toda naslednji dan je prišlo “plačilo.” Mišica nad kolenom me je tako bolela, da sem zelo težko hodil in sem se počutil kot da imam staro polomljeno berglo namesto noge.
Sedaj me zanima ali je bila pregretost mišice in polivanje z mrzlo vodo krivo za bolečine, ki so trajale kar tri dni. Čutil sem kot, da se mi je mišica skrajšala in je prekratka. Drugi dan sen namazal z neko atirevmatsko kremo in bilo je bolje.
Vem da mi ne morete pomagati, vendar sem to napisal bolj za opozorilo ostalim “alpinistom” de ne zaidejo v takšne težave.

Dr. KERSNIK nisem prepričan, vendar če se prav spomnim ste doma v tistem delu lepe Slovenije ko se iz Vršiča spustimo proti Gorenjski.
Del dopusta in to par dni pred tistim neurjem sem preživel v tem delu in prenočil v Kr. gori. Res je bilo lepo in če bodo prilike dopuščale, se bom rad vrnil v ta konec naše dežele. Če pa vas srečam si bom dovolil, da vas povabim na pijačo.
Precejšnja radovednost me daje kako je v vašem koncu po neurju. Danes sem sicer slišal veselo novico, da je cesta čez Vršič že odprta, sinoči vas je na TV dnevniku sogovornik kar dobro zastopal v pogovoru z Tavzesom.
Zato upam da se bodo razmere hitro uredile in bodo hude ure pozabljene.

Upam, da mi bo oproščeno, ker sem v drugem delu precej zašel iz predvidene teme, vendar to me je tiščalo in sem moral napisati.

LP!

Spoštovani!

Neugodne razmere – napor in obremenitev ter podhalditev – so najbrž povzročile vnetje kite, to pa neprijetne bolečine, ki so na vašo srečo hitro popustile. Kite ne prenesejo velikih temperaturnih sprememb.

Plazove in grebne urejajo, ceste so pevozne, juriš na Vršič bo, škode je kar nekaj – med drugim tudi uničen modem v naši hiši zaradi prenapetosti ob gremenju (drugič letos).

Oglasite se v ZP.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close