Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina BOLEČA KOLENA

BOLEČA KOLENA

STARA SEM 60 LET. IMAM ZELO VELIKE BOLIČINE V KOLENIH. MOJA OSEBNA ZDRAVNICA MI JE REKLA, DA JE TO STAROST, DA NAJ POČIVAM. OSEBNA ZDRAVNICA ME NI POSLALA NA NOBENE PREGLEDE.

KAJ MISLITE OD KJE NAJ BI IZHAJALE TE BOLEČINE. S KOM LAHKO BLAŽIM BOLEČINE. TABLET PROTI BOLEČINAM NE SMEM UZEMATI ZARADI ŽELODCA.

KAKŠNE PREISKAVE BI MI PREDLAGALI?

HVALA ZA ODGOVOR. LEP DAN.

Spoštovani!

Seveda je 60 let starost, kot je tudi 20 let starost in zelo neumen izgovor namesto pojasnila, kaj vam je. Verjetno gre za prve znake obrabe sklepnega hrustanca. Na katerih mestih boli, kdaj je huje, kaj pomaga, koliko ste težki, kaj ste delali v življenju, ali imate še kakšne druge bolezni, bolečine…?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

JAZ SEM PA STARA 27 LET IN IMAM TUDI ZEEELO BOLEČA KOLENA, PREDVSEM PRI HOJI PO STOPNICAH, POČEPIH…… SEM NORMALNE POSTAVE, LE DA BOLEČINE NISO TAKO ZELO HUDE, DA BI NE VEM KAKO PANIČARLA. ME JE PA STRAH, DA MOGOČE KDAJ NE BOM MOGLA VSTAT IZ POČEPA, KER ME TAKO ZABOLI.

BOLIJO ME CELE NOGE, NAJBOLJ KOLENA IN SICER OD SPREDAJ IN OD ZADAJ. PODNEVI SO BOLEČINE HUJŠE KOT PONOČI. TABLET NE JEMLJEN, AMPAK OB HUDIH BOLEČINAH POČIVAM. TEŽKA SEM 65 KG IN VELIKA 164 CM, PRED CCA 10 LETI SEM IMELA CCA 10 KG VEČ. SEDAJ SEM ŽE 10 LET UPOKOJENA IN OPRAVLJAM LE GOSPODINJSKA DELA. PREJ, KO SEM BILA V SLUŽBI SEM OPRAVLJALA PISARNIKO DELO.

IMAM ZVIŠAN KRVNI TLAK, JEMLJEM TABLETE 2 X DNEVNO OLIVIN 5 MG IN POVIŠAN HOLESTSEROL IN JEMLJEM TABLETE VASILIP 15 MG 1 X DNEVNO.

DRUGIH BOLEČIN IN BOLEZNI NIMAM.

ZA ODGOVOR SE VAM ZAHVALJUJEM. LEP DAN.

Spoštovani!

Slednje se skoraj zagotovo ne bo zgodilo, ker se to zgodi le pri hujši poškodbi menikusa, pa še to danes kirurgi odlično popravijo. Najbrž gre le za neravno površino sklepnega hurstanca na pogačici, kar povzroča draženje z vnetjem, slednje pa bolečine. Če je stanje tako nevzdržno, bo najbrž neizogibna artoskopija, pri kateri pod prostim očesom pregledajo notranjost kolena in naredijo potrebne posege – npr. zgladijo hrustanec.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Kar nekaj možnih razlogov bi bilo. Lahko gre zaradi na iks ali na O obrnjenih kolen za obrabo sklepnega hrustanca, lahko se prenaša bolečina iz kolkov zaradi sprememb na kolkih, lahko gre za vnetno dogajanje zaradi revmatoidnega artritisa ali putike… Preiskave? Kakšne zadovoljive zagotovo ni. Ob vztrajnih težavah, bi mogoče rentgenski posnetek pokazal obrabo, potem pa smo že blizu artroskopije, za katero pa se odločijo le ob jasnejših zankih, ki bi kazali na okvajrene meniskuse ali kaj drugega, kar je moč popraviti kirurško.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close