Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Boleč zob brez živca

Boleč zob brez živca

Pozdravljeni,

pred letom in pol se mi je zdrobila zgornja leva šestica. Prva zobozdravnica je rekonstrukcijo zoba opravila žal zelo slabo, saj sem imela nenehne težave in bolečine v zobu. Odšla sem k drugemu zobozdravniku, ki mi je zdravil zob eno celo leto. Zob je odpiral, zapiral, dal zdravilo vanj, pač vse tisto, kar je treba narediti, da se stvari spet uredijo. Ker je prav ta zob hudo občutljiv na mrzle in tople jedi, pa tudi na mrzel zrak, sem se po enem letu truda odločila, da mi zobozdravnik odstrani živec. Vse to se je zgodilo letos aprila. Po tem času je bil zob sicer še nekoliko občutljiv, a vsekakor je bilo bolje in tudi bolečina je izginila. Zdaj ko pa so se začeli prvi jesenski dnevi je postala ta ista šestica, ki nima več živca tako občutljiva na vse kar je približno mlačno do toplo ali mlačno do hladno, da mi bolečina šine kar v glavo, delno tudi zeva po vsej levi strani čeljusti. Preden smo odstranili živec v aprilu, sem šla tudi na rentgensko slikanje tega zoba. Iz slike, se tudi niso videle kakšne posebnosti.

Kaj bi lahko pozvzročilo tako izjemno hudo preobčutljivost na toplo in hladno, kljub temu, da je bilo štiri mesece vse v redu? Seveda bom odšla tudi še k zobozdravniku, čeprav ta hip še čakam, da vidim, če se bo bolečina morebiti še kaj umirila.

Lep hvala za nasvet,

Sade

Spoštovana Sade,

zob, ki nima več živca, ne more biti več občutljiv na termične dražljaje, vsaj ne tako kot to vi opisujete.
Res bo na mestu obisk zobozdravnika, kajti take težave se pri zdravljenem zobu ne smejo pojavljati. Ponovno rentgensko slikanje po 6 mesecih lahko že pokaže morebitne patološke spremembe.

New Report

Close