boleč zob

Spoštovani

že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor. Moja težava je sledeča: Zdravnica mi je zaplombirala desno spodaj predzadnji zob. Nato me je začel boleti in me je po 4 tednih vzela in dala plombo spet ven češ da je zob zbolel in da se more pozdraviti, če se ne bo, ga bo potrebno spuliti. Dala mi je nekakšno prevleko čez za 6 tednov. Nato je dala prevleko dol in novo plombo.

Od takrat (tega je 3 mesece) na to stran ne morem več jesti, zob me boli ob vsaki hrani, ne samo ob mrzli ali vroči. Ta zdravnica ne dela več, zato ne morem k njej, da bi mi pomagala. Zato sem se na novo vpisala, čakalna doba pa je pol leta.

kaj mi svetujete, ali naj grem drugam oziroma takoj k zobozdravniku. težko jem samo na drugi strani.

hvala nataša

Spoštovana Nataša!
Oproščam se za pozen odgovor, ali zaradi obilice dela nisem utegnil prej odgovoriti na vaše vprašanje. Tudi jaz imam veliko bolečinskih pacientov vsak dan. Svetujem vam predvsem, da obiščete zobozdravnika, ki bo naredil devitalizacijo zoba-pobral živec in vaša težava bo minila.
Preobčutljivost zoba je prisotna zaradi bližine živca s plombo in zaradi tega vaše težave ne bodo minile, dokler zobozdravnik ne naredi zdravljenja korenin. Puljenje zoba je po veliko različnih posegov edina možna zadnja rešitev.
Lep pozdrav!

New Report

Close