Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina boleč prednji del stopala

boleč prednji del stopala

Že kakšna tri leta sem občasno začutila močno, pekočo bolečino v prednjih delih stopal po daljši, napornejši hoji (hoja v hribe, v gojzarjih). Bolečine so se pojavile v prstih in kasneje tudi na blazinicah pod njimi na prednjem delu stopala, po približno 2 urah hoje. Bolečina je začasno minila, če sem čevlje sezula za kakšnih 10-15 minut, potem sem spet lahko hodila kakšno uro.

V zadnjem času (kakšna 2 meseca) pa me praktično pri vsakem koraku, če že ne na začetku hoje pa že po kakšnih 10-15 minutah (v kakršni koli obutvi) začne peči na blazinici stopala za drugim prstom na desni nogi. Včasih to pekočo bolečino čutim tudi v mirovanju (po večjih obremenitvah), vendar zelo rahlo in čez noč mine.

Že takrat, ko so se te bolečine pojavljale le ob večjih obremenitvah, sem v lekarni nabavila vložke za čevlje, ki se uporabljajo pri težavah s prečnim stopalnim lokom (uporaba v gojzarjih). Vložki so silikonski. Kasneje sem v lažjo obutev namestila podobne usnjene vložke, ki imajo “kapljico” na sredini za dvig prečnega stopalnega loka. Pripominjam, da sicer ploskih nog nimam, vzdolžni lok je izrazit.

Običajno nosim udobno obutev, z le rahlo dvignjeno peto.

Stara sem nekaj čez 50 let, sem nekoliko pretežka (ITM 29), kakšnih žilnih problemov nimam, prav tako nikoli nisem bila poškodovana, nimam sladkorne bolezni ali drugih kroničnih obolenj.

Prosim za vaše mnenje, kaj bi lahko bil vzrok te pekoče bolečine in kakšen nasvet, kako jo preprečiti?

Spoštovani!

Najbrž gre za vnetje kit zaradi naporov in ev. tudi zravnaega sprednejga stopalnega loka. Ker izvajate vse potrebne ukrepe, je dodatno smotrno le še vzeti tu in tam zdravilo proti bolečinam, da boste lahko noramlno gibali.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close