blodnje po detoksikaciji

Prosim vas za pomoč, kako pomagati osebi, ki je fizično krizo po uživanju heroina in trave že prebrodil, zdaj pa prihaja do blodenj. Prijatelj govori o stvareh, ki se njemu zdijo resnične, v resnici se pa niso zgodile. V bistvu je zgubil stik z realnostjo. Čist je dva meseca. Hvala!

Pozdravljena!

Svetujem vam, da se s prijateljem obrneta po strokovno pomoc – ce je opravljal detoksikacijo na detoksikacijskem oddelku v Ljubljani, se lahko oglasi pri terapevtu, ki ga je imel ze v casu bivanja pri njih oziroma se lahko obrnete na katerokoli ustanovo, ki se ukvarja s tezavami povezanimi z uzivanjem drog.
Lahko, da gre pri vasem prijatelju za dvojno diagnozo – psihozo, ki je bila lahko prisotna pri njem se pred uzivanjem drog ali pa jo je uzivanje drog se ojacalo – v takem primeru je nujno, da se obravnava tudi ta motnja. Lahko pa, da vas prijatelj ne vzdrzuje popolnoma abstinence in se vedno uziva kaksne substanance (lahko tudi tablete), ki pri njem povzrocajo blodnje.
V vsakem primeru vam svetujem, da poiscete strokovno pomoc oziroma kontaktirate tudi z njegovimi starsi, ki vam bodo verjetno vec vedeli povedati o njegovem obnasanju in vzdrzevanju abstinence (ce seveda zivi pri njih doma).

Na žalost prav veliko ne vem o samih blodnjah, sploh pa se mi zdi da je to zelo nenavadno po dvomesečni abstinenci… V obdobju detoksikacije (prvih 10 dni abstinence) je verjetno pogosta, kot je pogosto da občutijo neizmerne bolečine in v kombinaciji z nezmožnostjo počitka… pride tudi do nejasnega razločevanja med sanjami in resničnostjo (ko sanja in spi misli da je buden, kasneje je prepričan da se je stvar res zgodila). Prepričaj se, če niso te blodnje v resnici posledica abstinenčne krize. Če se res ni drogiral dva meseca, pa je to dejansko hud problem, ki ga mora obravnavati zdravnik. Vso srečo obema!!!

New Report

Close