Najdi forum

Oj!

Moja težava pa je naslednja. Pred več kot pol leta sem končala s fantom, katerega nikakor ne morem pozabiti, čeprav sem že v novi zvezi. S sedanjim fantom se ogromno kregava zaradi tega, ker imam jaz še vedno stike z bivšim in ker še zdaj ne vem, če sem naredila prav, ko sem končala zvezo. Bivši oz. družba, v kateri sem bila takrat, me je povabila zraven na morje za prvomajske praznike. In sedaj imam že karto, vendar ne vem kaj naj. Vleče me, ampak vem, da fantu to ne bo niti malo všeč. Res pa je, da bom morala stvar razčistit predno bom lahko normalno nadaljevala s to zvezo. Prosim svetujte mi, kaj naj naredim.

Lp

živjo!

Ne morem ti kaj prida svetovati, ampak povem ti lahko da sem bila jaz na istem. Sedanje zveze pa nisem hotela končati, ker ga imam rada. Tako da ti nekako lahko le rečem, da ogromno premišljuj o sebi kaj in kako si želiš. Na morje pa jaz raje nebi šla, ker bo tam zagotovo kaj “tekega” kar ne bi smelo biti. Upam da veš kaj mislim s tem. Če pa si toliko prepričana vase, da imaš sedanjega fanta rada in da ga nočeš prizadeti, potem pa ni problema. Tudi jaz sem bila že v zvezi s sedanjim fantom, ko sem šla z bivšim na morje. Pač sva prijatelja. Fanta pa lahko samo občudujem, da mi je dokazal koliko mi zaupa. Pa mu tisti dan ni bilo lahko (namreč odšla sva za en dan), pa je potrpel, jaz pa ga nisem prizadela, in mu pokazala, da mi lahko zaupa kar koli. No nekako tako.
Upam da me razumeš in da boš iz tega kaj pametnega razbrala.
lp

Ta karta je lahko tudi dvojana – odhod od sedanjega. Prav samo tvoja odločitev je kaj boš naredila, mislim pa da z bivšim nisi prekinila dokončno.

Prehitro si skočila v novo zvezo.

Razumem tvojega fanta, da mu vse skupaj ni všeč. Če imaš vedno nek rezervni izhod, potem zveza ne more biti ne vem kaj.

Glede prvomajskih praznikov – vem, da fant ni del tvoje bivše družbe, vendar bi bilo lepo, če bi ga oni povabili s sabo, saj nisi več sama, da bi šla kamorkoli bi se ti zazdelo. Kar narediš, vpliva na tvojega fanta, sta par in počitnice načrtujeta skupaj, razen če se ne zmenita drugače.

Če želiš razčistiti, kako je z bivšo zvezo, ne vem, kako ti bo uspelo, da boš obdržala sedanjega fanta in razčiščevala z bivšim. Mislim, da boš to izredno težko izpeljala in najbolj pošteno bi bilo, da fantu poveš, pa naj se odloči sam (če te misli počakat, da se izjasniš).

Če pa se odločiš za sedanjega fanta, pa je potrebno z bivšim prekiniti vse stike, ne iti na to potovanje in vso energijo dati v sedanjo zvezo.

Najslabša možnost je, da izgubiš oba, vendar to je cena, ki jo boš morebiti plačala. Nisi edina v tej godlji, zato ne veš točno, kako se bo stvar razvila. Lahko poskusiš se iti nekaj na pol, vendar tvegaš, da boš s tem nekoga zelo prizadela.

Reci tvojemu sedanjemu, da boš tole razčistila na ta način, ko greš z njim na morje, in njegovimi prijatelji…naj te razume, da se boš samo tako lahko odločila…

Seveda to tudi naredi…in se odloči…

Odmakni se od obeh, vzemi malo časa samo zase, poglej se v ogledalo in se vprašaj: Kaj si sploh želim?

saj veš kaj moraš razčistit pojdi skupaj z staro družbo tako boš vedela kako naprej…………. tudi fantu boš naredil uslugo , saj veš bolje prej kot kasnje:)))

Hja… karto že imaš, torej si že odločena, da greš z njimi na morje. Zakaj? Da sama pri sebi ugotoviš, kaj dejansko čutiš do bivšega? Da zapreš knjigo? Veš samo ti.
Računa pa, kaj boš s tem naredila tvojemu sedanjemu. Tipo bo lepo čakal doma na tvoj povratek… in kaj se boš odločila. In pri tem prekleto dobro ve, da boš v tem času samo pod vplivom bivšega. Povem ti samo, da hujšega občutka *ni*. Hellweek, tako jaz pravim temu. In po mojih izkušnjah se konča dobro za tistega, ki je takrat blizu ženske, nikakor ne za tistega, ki čaka doma.
Kaj bo naredil tvoj sedanji… odvisno od njegovih izkušenj. Meni osebno bi bil takšen manever s strani ženske tako velik “red flag”, da bi v trenutku izvedla polet v obliki balistične krivulje, pričet s čeveljnim pospeškom.

Kot kaže si rahlo prehitro začela novo zvezo, preden si sama s seboj razčistila, kako in kaj glede bivšega.
Zapomni si zdaj in za veke vekov – leteča menjava je največje sr* ki ga lahko narediš sebi in bodočemu.
Ko naslednjič nisi zadovoljna v razmerju, zaključi, bodi nekaj časa sama, da spet najdeš samo sebe in se stabiliziraš.
Potem pa k naslednjemu.

Trenutno pa… good luck. Če greš na morje, se pri tem odločiš za sedanjega, in te ta sprejme, ko prideš nazaj, potem boš imela prekleto srečo. In v tem primeru se drži tega tipa. Takšnega zaupanja ne boš zlahka našla kje drugje.

Moje načelo je: bivši naj ostane bivši. Če ga še ljubiš, potem jasno in glasno povej sedanjemu, da je zadeva taka in ga ne puščaj v dvomih. Prekini z sedanjim in upaj, da te bivši sprejme, drugače ostaneš sama.

S strinjam z vsem kaj je napisal/a t.

lp

če bi bila jaz tvoj sedanji tip – bi te pustila.
Če ne veš, kaj bi, se ne zapletaj. Ni fer.
Če želiš biti s sedanjim, nima tvoj bivši v tvojem življenju kaj početi.

tud jaz sem bila pred precej leti v podobi situaciji. takrat ‘sedanji’ se nakako ni mogel odločiti, ali sem taprava ali ne; ‘bivši’ me je povabil na smučanje in sem šla. rezultat: sedanji se je zamislil, odločil, jaz pa tudi…in vsa zdaj skupaj že 18 let.

Cao

Jaz sem bil v isti situaciji, le v drugi vlogi, v vlogi tvojega fanta. In kaj se je zgodilo. Zaljubil sem se vanjo, ona je bila pa se v bivsega, strla mi je srce.

Ce danes pogledam nazaj si zelim, da bi bila ona tok fer do mene, takoj na zacetku, da sploh ne bi zacela oz. bi koncala takoj ko je vidla, da jo bl vlece k bivsemu kot pa k meni. Al pa da bi bil jest tok, da ko sem enkrat vidu kako je, da bi sou in ne bi vztrajal in upal, da bo kaj drugace.

Moj nasvet: koncaj zvezo, razcisti pri sebi kaj cutis, kaj bi rada in sele potem pojdi v novo zvezo. Ker to kar zdaj delas, je samo mucenje tvojega zdajsnjega. Ce te vlece z bivsim na morje za prvomajske in ne z zdejsnjim je jasno, da ti za zdajsnjega dol visi in ne nabijat da ga mas rada, gre se bl za to, da ne znas bit sama.

Pa brez zamere

lp

Ojla !

Veš ko nekaj zaključiš je dobro, da zaključiš za vedno.
Nikoli ni pametno zahajati nazaj, saj tako zveze ne zmoreš zaključiti.
Vedno pride novo in boljše , zato kar zaključi.
lp

Prvomajski prazniki so mimo.Kako se ti je izšlo? Si našla samo sebe in tako tudi svojega princa za življenje?Zanima me zato, da daš tudi meni eno iztočnico, ki bi jo tako zelo potreboval.

oj!

Sla na morje in nicesar resila. Imela sem se fajn, na zacetku je bilo malo cudno, ker se nisva imela kaj pogovarjat…, ampak potem je bilo super. Sedanji je tezko vse to sprejel, bil je ljubosumen, mi tezil vsak dan…, tako da sem se obadala bolj z njim, kot pa kaj resevala. Zal mi je, da sem sla, ker nisem nic resila, zdaj mi je se huje.
Kako naprej? Nimam pojma. Zdaj sem koncala tudi s tem, ker nisem prepricana kaj si zelim. Dala bom casu cas in videla bom, kako se bodo stvari razpletle. Upam, da bo vse, tako kot mora biti in da bomo na koncu vsi srecni.

Lp

Sedanjega fanta ne moreš kriviti za nič!! Saj je on šel v zvezo zato,da bo srečen,ne pa zato,ker ti nimaš razčiščeno sama s sabo!!

New Report

Close