Bitje srca – dolgo po operaciji
Spoštovani!
Pišem v imenu svoje mame, ki je zvedela za vaše društvo Metuljčica. Prosila me je, naj vam posredujem njeno vprašanje. Mama je stara 74 let, ščitnico pa so ji odstranili v letu 1986.
[hr]
Nimam več ščitnice (radioaktivni jod). Jemljem Euthyrox, 1 tableto na dan. Imam pa vedno pogostejše težave s srcem. Hitro bije, se zlepa ne umiri. Ima katera podobne težave? Svetujte mi, kako naj si pomagam. Za hude ure imam Nitrolingual, a ne pomaga vedno. Če ima katera podobno izkušnjo, naj jo, prosim, deli z mano.
Hvala – Ina
[hr]
Še jaz se vam zahvaljujem za vaša odgovore!
Lep pozdrav!
Igor
Pojav hitrega bitja srca je lahko tudi od ščitničnih hormonov, kar je zrelo pogosto. (ni pa nujno, treba je izločiti ostale morebitne vzroke).
Večini pomaga jemanje zdravila ConcorCor, ki hitro bitje umirja. Redno dnevno jemanje, ne le ob težavah.
Predpiše ga seveda zdravnik, še bolje če internist po pregledu srca.
Meniom, da bi bilo dobro, dsa se s problemom obrnete na svojega zdravnika.
Lahko da je samo odmerek ščitničnih hormonov čisto malo previsok. Morda tako malo, da se na rezultatih niti ne bi poznalo. Vsekakor bi se bilo dobro prepričati, če ni še kakšnih znakov viška ščitničnih hormonov.
Dober dan!
Zopet pišem v imenu svoje mame. Zahvaljujoč vašim nasvetom se je ponovno obrnila na svojega zdravnika. Le-ta jo je poslal v laboratorij, po preiskavah pa se je terapija spremenila. Takole pravi mama:
[hr]
Po preiskavah mi je zdravnik predpisal drugačen odmerek Euthyroxa. Namesto prejšnjega tableta na dan, sedaj jemljem izmenjaje en dan eno in drug dan pol tablete.
Na forumu ste mi svetovali tablete Concorcor, zdravnik pa je predpisal zdravilo Byol – eno tableto (2,5 mg) na dan. Obe zdravili vsebujeta bisoprololijev fumarat, vendar – ali je kakšna razlika? Ali bo ta škatlica (30 tabletk) zadostovala, ali bom morala te tablete odslej jemati obenem z zdravilom Euthyrox?
Hvala, ker ste mi pomagali z nasveti! Srce je zdaj mirno, sama pa sem zelo olajšana!
Lepe pozdrave!
[hr]
Naj se vam še jaz zahvalim!
Lepe pozdrave!
Igor
Tabletke so enake, le proizvajalec je drug. Menda je ConCor seaj celo za doplačat.
Tule je že na enako vprašanje odgovoril kardiolog: http://med.over.net/forum5/read.php?103,6976113
Sama jemljem ConCor stalno že več let iz istega vzroka. Če bi vam srce bilo po tabletah prepočasi ali bi se vam zelo znižal pritisk, se obrnite na zdravnika ali morda spustite kako tabletko Concorja (oz. Byola).
Jaz jih vzamrm zjutraj kar skupaj, čeprav ne vem če je to ravno najbolj pametno.. ampak tako jemljem že vseskozi…
Če je zdravnik znižal odmerek na podlagi rezultatov, to očitno pomeni, da je bilo ščitničnih hormonov preveč. Torej je bilo hitro bitje posledica, v nekaj tednih se vzpostavi novo ravnotežje in s tem naj bi se tudi delovanje srca normaliziralo. Zato ne razumem ravno najbolje, čemu še dodatno simptomatsko zdravljenje.
Forum je zaprt za komentiranje.