Bioresonanca
Pozdravljeni,
Včeraj sem bila na testiranju v ambulanti za bioresonanco. Kakšnih zdravstveih težav nimam, sem se pa tja odpravila, da mi testirajo, če sem alergična na kakšno vrsto hrane, kajti po obrazu se mi večkrat pojavljajo drobne bele pikice, ki niso kot mozolji.
Poleg alregije na nekaj vrst hrane, so mi ugotovili tudi borelijo. Glede na to, da je to zelo zahrbtna bolezen, me kar malo skrbi: Koliko so ta testiranja kaj zanesljiva oz. ali mislite, da je smiselno, da se odpravim k splošnemu zdravniku na test krvi. Ne vem sicer kako dolgo je bolezen vidna na krvi? Glede na to da sem pred dvema tednoma uživala antibiotike me skrbi, da mogoče to ne bo več vidno.
Ali lahko v tem primeru pomaga tudi bioresonanca?
Hvala za vaše odgovore in lp
Spoštovani!
Pri nas se sicer ne ukvarjamo s praktičnimi metodami zdravljenja z bioresonanco, sem se pa malo pozanimala in izvedela naslednje:
Borelia je zelo zoprna zadeva. Problema sta dva. Obstaja precej vrst, ne samo Borelia burgdorferi. Ortodoksna medicina testira le serološko (išče protitelesa) in sicer le B. burgdorferi. Tako imajo lahko ljudje Borrelio, testi pa so negativni in po izkušnjah terapevtov tega ni malo. Drug problem je ta, da je Borrelia precej pleomorfna bakterija. Obstaja razmnožujoča spirohetna oblika, ki je občutljiva za antibiotike, imunski sistem jo prepozna in se lahko bori. V določenih pogojih pa se razvije oblika brez celične stene, ki pa je prav zato tako izmuzljiva. Antibiotiki je ne uničijo, imunski sistem pa tudi ne, ker ni nobenih antigenov na površini celic. Poleg tega obstaja še cistična oblika, ki je mirujoča oblika in je neuničljiva. Tako imamo lahko Borelijo v sebi, a vse teste negativne. Še bolj zoprno je, če telo odreagira na borelijo alergično, kar naj bi se zgodilo takrat, ko je v telesu dolgo prisotna. Bioresonančna terapija takšne primere lahko rešuje, vendar pa mora imeti terapevt ustrezno opremo in izkušnje sicer terapija ni uspešna.
Koliko so testiranja zanesljiva, vam žal ne znam povedati, nekateri terapevti za bioresonanco jih najdejo skoraj pri vsakem pacientu. Dobri terapevti lahko razločijo vsaj 6 vrst borelij. Če pa vas skrbi, je morda vseeno bolje, da se najprej odločite za klasičen medicinski pregled ne glede na vrsto antibiotikov, ki ste jih jemali (antibiotiki so lahko za različen namen), saj je ta vrsta bakterije vseeno najbolj problematična, šele nato poskusite najti dobrega terapevta.
Alergije so pogosto znak motenj delovanja imunskega sistema na splošno, vzroki pa so lahko zelo različni, ni nujno da je vzrok Borelija. Danes je alergij zelo veliko. Alergije na hrano se da tudi testirati s kožnimi testi (take teste delajo v Diagnostičnem centru na Bledu, menda pa tudi v Ljubljani). Če imate voljo, pa lahko to detektivsko delo opravite tudi sami in sicer tako, da začnete s prehrano (jedmi), ki vam ne povzroča alergij in nato počasi dodajate nova živila (vsaj en teden ne spreminjajte jedilnika). Tako lahko ugotovite, katera živila vam povzročajo težave in se jim potem izogibajte. Poskrbite tudi za splošno zdravje in psihično stabilnost. Verjeli ali ne, vsakdanji stresi, dolgotrajni in nerešeni konflikti, nerazrešene čustvene napetosti in podobno bolj škodijo imunskemu sistemu kot pa na primer prehrana v kolikor ni zelo pomanjkljiva.
Forum je zaprt za komentiranje.