Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Bianka – instant napitek – zdrav?

Bianka – instant napitek – zdrav?

Pozdravljeni!

Prosim za mnenje glede ‘naravnosti’ instant napitka, ki ga dnevno uporabljam in sicer Bianka-Clasik od Franka. Priprava napitka mi je priročna – zalijem z vročo vodo in 1/3 mleka in to je to.
In vendar pri sestavi ne vem kaj to pomeni: – ekstrakt ječmena, slada, cikorije in rži.

Je potemtakem ta prašek rezultat laboratorija ali ga lahko uporabljam kot naravno živilo pri vsakodnevnem prehranjevanju (oz. pitju).

Za odgovor se vnaprej zahvaljujem in vam želim lep dan!

Ne moremo reči ravno da je to kemija, res pa je, da če imamo opravka z ekstraktom je bilo živilo torej podvrženo določeni predelavi in ni več v svoji osnovni obliki.
Ne bi ravno rekla da gre za škodljivo živilo, toda če želite še bolj “naravo, nepredelano” potem posezite po kavnih mešanicah, ki jih skuhate sami (lahko tudi dan prej), pustite da se usede in odlijete tekočino, ki jo lahko v hladilniku hranite nekaj dni, tudi na ta način skrajšate pripravo jutranje bele kave in v tem primeru ne potrebujete instant mešanic. Morda pa se vam to izplača tudi z vidika ekonomike.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Pozdravljeno. Mene pa enako zanima za Nescafe. Verjetno velja enako-je sicer čista 100% kava, a podvržena predelavi, da se potem ta zrnca tako hitro topijo?

Res je, enako se uporablja postopek predelave. Je pa res tak pripravek bolj priročen. Tudi sama ga občasno uporabljam, seboj vzamem na pot ali kampiranje.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close